tiistai 1. tammikuuta 2013

Suosituimmat joululaulut

Teostory-lehti 4/2012 tuli siivottua työhuoneen hyllylle ja nyt päätin lukaista sen ennenkuin heitän sen roskikseen.  Siellä oli pari kiinnostavaa juttua.

Jussi Chydenius täyttää 40 vuotta ja hänen haastattelunsa paljasti muun muassa miten hän ajautui kuoroon.  Hän oli Sibelius-lukiossa Helsingissä ja odotti kuoroluokan ulkopuolella että hänen ystävänsä Mikko von Hertzen pääsisi kamarikuoron harjoituksista. Mikko oli tullut ulos ja  vetänyt Jussin  sisälle ja ilmoittanut Marjukka Riihimäelle että Jussi tuli kuoroon. Sille tielle Jussi jäi ja siitä kuorosta löytyi myös muita Rajattomat-yhtyeen laulajia, muun muassa Essi Wuorela.

Olkaamme iloisia siitä että Jussi vedettiin mukaan kuorotoimintaan. Koko haastattelun voi lukea tästä linkistä:  http://www.e-julkaisu.fi/teostory/2012/04/

Lehdessä oli myös luettelo vuoden 2011 joulukonserttien eniten esitetyistä lauluista. Kulkusissa ja monessa muussakin kuorossa laulavat ovat laulaneet näitä lauluja vuosien varrella. Muistelkaa konsertteja! Kulkusten Ystävyyden joulukonsertissa kuultiin muistaakseni ainakin kolme näistä tänä - siis tätä kirjoitettaessa jo viime vuonna!


 
 
Kolmen kärjessä ovat vanhat suosikit En etsi valtaa, loistoa ja Maa on niin kaunis, mutta niiden väliin kakkospaikalle on kiilannut Sydämeeni joulun teen. Laulu on vuodelta 1988 ja sen levytti ensin Vesa-Matti Loiri. Kerrotaan, että kun sanoittaja Vexi Salmi oli kuullut Kassu Halosen sävellyksen hän oli tokaissut, että virsikirjassa tavataan. Ehkä näin joskus vielä käy, ainakin se on Kauneimmat joululaulut-vihkosen suursuosikki.


Ei kommentteja: