maanantai 7. tammikuuta 2013

SenioriKulkusten Loppiaiskonsertti

SenioriKulkuset olivat päättäneet laulaa joulun pois Loppiaisena. Konsertti Vanhan Raatihuoneen juhlasalissa oli niin suosittu, että väkeä jäi ovien ulkopuolelle.

Kuoro kokoontui kaksi tuntia ennen konserttia avaamaan ääniä ja keskittymään. Muutama laulu käytiin läpi,  useimmista vain hieman alkua. 

Tässä harjoitellaan Panis Angelicusta
 Yleisöä rupesi tulemaan jo hyvissä ajoin paikalle, joten tiernapojat lähtivät ullakolle pukeutumaan ja piileskelemään yleisöltä. Tarina kertoo, että sinä aikana käytiin onnistuneita neuvotteluja lisäpaikoista ja siksi konsertti myöhästyikin muutaman minuutin.
Tiernapojat eli tiernasedät vasemmalta Ilkka Lindroos, Kimmo Stjärnstedt, Terho Simola ja Seppo Haapakoski.
Itse konsertti alkoi Tiernapoikien esityksellä. Knihti Terho tuli saliin ja pahoitteli, että kuoro oli jo ehtinyt paikalle vaikka tiernapoikien oli tarkoitus laulaa. Saatiin lupa tulla ja niin marssittiin saliin. Itse esitys toteutettiin niin, että tiernapojat näyttelivät Turun murteella. "Kui sää muute olet noi musta? - Ai mää vai?" Kuoro lauloi yhteiset numerot.
Haapakosken Sepon lauluäänen oli tulehdus vienyt ja Terho lauloi hänen laulunsa, Seppo kyllä näytteli Herodeksen osan. Seppo toimi myös konsertin ansiokkaana juontajana.

Kuoronjohtaja Arja lauloi Linnan tontusta kitaran säestyksellä ja sitten naiset lauloivat Panis Angelicuksen. Merja Heinonen sai näin tulikasteena kuoromme johtajana ja selvisi todella hyvin.Tiernapojat vaihtoivat sillä aikaa vaatteita. (Ei kuitenkaan keskenään.)

Joululaulunumeroiden jälkeen laulettiin Piae Cantiones-sävelmä Jucundare jugiter ja siihen keskiaikaiseen musiikkiin sopiva Teinien laulu, jonka miehet esittivät ja jonka bloggaaja oli tehnyt keskiaikaiseen sävyyn saatuaan inspiraation kesän Keskiajan markkinoilla. Kuorommehan harjoittelee Katedraalikoulussa, Raatihuoneen naapurissa. Teinit olivat vanhan Katedraalikoulun oppilaita.

Yhteislauluna lauletun joikun jälkeen kuoro esitti kolme joikua kokoelmasta Neljän tuulen tiellä, jotka Timo Leskelä on sovittanut. Saamen neito oli kaikille uusi tuttavuus, mutta Lemmenjoella ja Juokse kellokas kuuluivat Kuopion laulu- ja soittojuhlien yhteisiin numeroihin.  Timo Leskelä kuoli lokakuussa, joten nämä laulut toimivat myös kunnianosoituksena Kemijärveltä olleelle taitavalle säveltäjälle, sovittajalle ja nuottigraafikolle.
Konsertti päättyi Arja Lylyn tunnelmalliseen joululauluun Piirrän joulukortin ja maailman ehkä toiseksi tunnetuimpaan joululauluun, Adamin Jouluyöhön. Arja säesti nämä laulut ja Merja johti jämäkästi ja tarkasti.


Lämminhenkinen konsertti, josta toivottavasti yleisö nautti yhtä paljon kuin esiintyjät. On ikävää, että moni kuulija jäi ovien ulkopuolelle, mutta ilmeisesti tämä on aika hyvä myyntivaltti kun seuraava konserttimme on 7.4 taas Raatihuoneella.  Ostakaa ajoissa, mahtukaa mukaan!

Kun itse kirjoittaa blogin saa itse päättää mitä siihen laitetaan, joten laitetaan lopuksi vielä Murjaanien kuninkaan kuva. Arvaukset siitä kuka tämä on, ovat vaihdelleet Darth Vaderista ja Batmanistä YLE:n mustaan Mannerheimiin.

 
Valokuvat Jan Östrup, Tero Elomaa ja bloggaaja

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä meininki! Hyvää tätä vuotta koko köörille :-)