keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Joulukonserttien aika


Osa joulukonserteista on laulettu ja kuunneltu, osa on vielä tulossa. Eilen oli neljässä Turun kirkossa konsertti, päälle vielä Liedon ja Tarvasjoen kirkot ainakin. Siellähän iso kuoro lauloi ja laulaa lauantaina Pyhän Katariinan kirkossa.

Seniorikulkusten konsertti Mikaelinkirkossa onnistui paria pientä kauneusvirhettä lukuunottamatta hyvin. Ulla Resch, jonka vanhemmat kuorolaiset hyvin tuntevat, istui yleisössä ja oli sitä mieltä että Seniorikulkuset lauloivat paremmin kuin Kulkuset 30 vuotta sitten. Paljon mahdollista, yleisesti ottaen kuorolaulun taso on noussut Suomessa. Me seniorit olemme sitäpaitsi saaneet syksyn aikana neljä uutta laulajaa, jotka ovat laulaneet useita vuosia kuorossa. Muista kuoroista, mutta pianhan heistä tulee "vanhoja" kulkuslaisia. Lisää laulajia mahtuu mukaan.

Olenko minä jotenkin muuttunut, kun 60-70-vuotiaat ovat mielestäni nyt hirveän nuoria ja aktiivisia? Luokkatoverinikin ovat jostain syystä siinä iässä!

Blogin äiti Marja-Liisa oli äänettömänä paikalla ja löin kamerani hänen käteensä. Kiitettävällä tarmolla hän kierteli ja tämä kuva esimerkiksi on hienosta kulmasta ja mukava muisto. Kuvat ovat jonkun päivän päästä netissä kunhan tauti on hellittänyt.

Lauantaina on taas Kulkusten joulukonsertti ja joulujuhla. Mukavaa! Sunnuntaina käyn Tuomiokirkossa laulamassa kauneimmat joululaulut på svenska. Iso kuoro taistelee voitosta ensi tiistaina Rautavaara-kilpailussa ja seniorit käyvät päivällä laulamassa Sotaveteraaneille. Eiköhän sitten voida aloittaa jouluvalmistelut.

Hyvää Joulua kaikille (molemmille?) lukijoille toivoo harmaapartainen mies.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei niin pahaa ettei jotain hyvää. Niin nytkin. Tauti iski äänielimiini, ja oli pakko vain kuunnella ja kulkea kameran kanssa. Kuuntelu kannatti, sen sanon ja muutama kuvakin onnistui. Kuoron sointi oli täyteläisen kirkas ja samalla lämmin. Nautin kuulemastani oikein todella. Kuoromestari on valmentanut Seniorikulkuset hyvään kuntoon. Marko Hakanpää uruissa teki hienon työn. Voi mikä ilo!
Muuten: terveisiä tautivuoteelta. Kyllä tämä tästä.

Marjaliisa kirjoitti...

Jo alkaa joululaulut riittää. Tänään kaikui joululaulukaraoke kirkkopuistossa. Musta maa, vettä sataa, Venetsia uppoaa, Roomassa tulvii... Joku merilaulu olisi nyt sopivampi: venehessä vetten päällä yms yms.

Harmaaparta kirjoitti...

Yksaltto hei; miten olisi Virta venettä vie? Ja onhan Kuulan Venelauluakin laulettu.

Joululaulut voivat todella ärsyttää. Marketissa olisi ihanaa kun saisi korvansa suojattua.

Marjaliisa kirjoitti...

Joo, olen sitä mieltä, että ilmaston muutoksen ajan joululauluihin täytyy ennakoivasti ottaa mukaan venelauluja. Tulva tänne Turkuunkin kumminkin lopulta tulee. Kuula olisi ihan hyvä...

Harmaaparta kirjoitti...

Yksaltolle vielä toinen ehdotus; "Souda, souda sinisorsa". Sibbeä kehiin. Ei tarkoita alttoa. Välttämättä.

Anonyymi kirjoitti...

Yksaltto vaikuttaa hieman ylirasittuneelta, voisi epäillä myös kaamosmasennusta. Joululoma tekee hyvää, kunhan ei keittiön puolella raada itseään uuvuksiin. Vinkki: Saarioisilla on hyvä tuotteita joulupöytään :-)