perjantai 31. joulukuuta 2010

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Vuosi 2011 on alkanut. Kohta telkkarissa on Tasavallan Presidentin puhe, jonka kyllä jätän katsomatta. Sen jälkeen saa nauttia Strausskonsertista. Harvoin on siellä kuoro mukana, kerran on tainnut olla mieskuoro laulamassa An den schönen blauen Donau-valssia. Sitä laulua oli Kulkuset laulamassa Wienin Raatihuoneella jo vuonna 1991 kesällä. Tästä kerrotaan blogissa aika tarkkaan vuosi sitten. Etsikää! Ja mukana olleet kaivelevat aivoistaan esille sen lokeron jossa lukee Kuoromatka-muistoja.

Garmisch-Partenkirchenin mäkikisa vielä ja sitten ollaan jo arjessa. Ja ainakin bloggaaja rupeaa harjoittelemaan Kulttuuripääkaupunki-vuoden avajaisiin sävellettyä laulua Puhalla matkaan. Siinä on vanhalle miehelle hommaa, seitsemän sivua ja jos - luultavasti kun - se pitää osata ulkoa, niin ei ole aikaa hukattavaksi. Hieman myös arveluttaa millainen keli tulee olemaan. Toivottavasti STX-telakan haalarit ovat niin suuria että alle mahtuu tarpeellinen määrä villapaitoja ja muuta lämmintä. Ns. sisäistä villapaitaa ei taida olla ihan soveliasta käyttää.

Muitakin haasteita riittää. Isolla kuorolla on Suomen Paras Kuoro-kilpailu ja seniorit ja ne laulajat jotka eivät ole mukana projektissa, ovat varmaan jo varanneet 19.2 ja 19.3 televisioilloiksi. Kisan alkuerä ratkaisee sitten tuleeko muita televisioiltoja. Kiirettä tulee kyllä olemaan kisaan osallistuvilla. Sadulla on rutiinia jo viime vuoden kisasta, jossa hän johdatti Aino-kuoron pitkälle.

Matkalla Llangollenin kilpailuihin Walesiin heinäkuussa on tiedossa ainakin konsertti kesäkuussa FSSMF:n laulujuhlilla Turussa. Hyvää harjoitusta Walesia varten. Syksyn suunnitelmat eivät ole vielä kiirineet bloggaajan korviin asti.

Seniorikulkuset saavat aloittaa vuoden uuden johtajan määrätessä tahdin. Tervetuloa Arja! Kuoro täyttää 25 vuotta ja juhlakonsertti syksyllä, ehkä marraskuussa, antaa kyllä motivaatiota harjoituksiin.

Lopuksi vielä yksi huomio siitä, kunka tavat muuttuvat. Yleensä tekstiviestit ovat lennelleet kännykästä kännykkään kun on toivotettu kaikkea hyvää tulevalle vuodelle. Tänä vuonna tuli vain kolme viestiä, sensijaan sähköposti ja facebook ovat olleet täynnä näitä toivomuksia. Kiitän kaikista toivotuksista ja toivotan kaikille mahdollisille lukijoille todella hyvää ja työntäyteistä vuodesta 2011 jäljellä olevaa 364,5 päivää niin musiikin parissa kuin muutenkin!

Ei kommentteja: