sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Satakoon lunta, ohjelmistovalinta



Juttelimme eilen Vanamon Teron kanssa Kulkusten joulu-juhlassa. Muistimme molemmat elävästi miten Kulkusten 85-vuotisjuhlien joulukonsertissa Akatemiatalolla joulukuussa 2003 Värssyn Väärtti lauloi laulun Let it snow. Sitten paikalle tuli Sirkku, joka muisti myös mitä muuta olivat silloin laulaneet. Olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että kannattaa aina pohtia ohjelmistovalintaa. Miksikö, lukekaa eteenpäin ellette muista!

Konsertin jälkeen siirryimme silloin juhlimaan valtion virastotalon Aitiopaikalle ja lunta rupesi tupruttamaan. Taisi tulla noin 15 senttiä, auto oli ainakin paksun lumen alla seuraavana päivänä. Miten niin seuraavana päivänä? No, ei kuljettaja tietenkään ollut juhlan jälkeen yöllä ajokunnossa!

Jos haluatte lunta taivaan täydeltä, tilatkaa siis Värssyn Väärtti laulamaan Let it snow! Nyt talvisessa, jouluisessa säässä kiellettäköön "Värssyiltä" ehdottomasti No, onkos tullut kesä-laulun laulaminen!

Kuva löytyi arkistojen kätköistä. Yleisöä on ollut mukavasti. Laulu on Jule Stynen ja Sammy Cahnin vuodelta 1945. Hyvät joululaulut ovat kaikki aika vanhoja, suurin osa vielä paljon vanhempia kuin tämä.

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Muistan tämän minäkin hyvin. Ja kaikki ne tekstiviestit jotka kulkivat laulajien ja Kimmonkin välillä, mm. Juha lähetti parin päivän jälkeen kun lumisade taas kiihtyi hiukan minulle viestin: "Hyräilitkö?" Kimmon viesteistä muistan: "Mitä esitätte kevät konsertissa? Eihän vain Singing in the Rain?" Olimme aloittaneet kyseisen kappaleen harjoittelun kevätkonserttia varten, mutta sattuneesta syystä jätimme kappaleen harjoittelun sikseen.

Harmaaparta kirjoitti...

Kyllä on kivaa kun lapset ovat oppivaisia. Singing in the Rain jäi pois ja kesä taisi olla kaunis?