maanantai 13. joulukuuta 2010

Hieno joulukonsertti Sibeliusmuseossa



Kulkusten joulu-konsertille 11.12 oli löytynyt sellainen paikka, jossa kuoro ei ollut aikaisemmin esiintynyt. Säveltäjämestarillemme Jean Sibeliukselle omistettu arkkitehtoonisesti tyylikäs museo Tuomiokirkon takana viritti yleisön odotukset korkealle. Eikä yleisö pettynyt!

Tila on sopivan intiimi ja sellainen oli myös tunnelma konsertissa, todella jouluinen. Eräskin kuulija totesi pois lähtiessään, että paras Kulkusten joulukonsertti.

Päiviö Kangas kertoi kuorolle terveisinä, että kysymyksessä ei ollut pelkästään kuorolaulua, vaan musiikkiesitys.

Tila ei ole kuitenkaan akustisesti ongel-maton. Kuten kuvastakin näkyy, niin katto-rakennelma on erikoinen ja se heittää ääntä aika yllättävästi eri suuntiin. Kaikki laulajat eivät joka paikassa välttämättä kuule toisiaan. Jossain paikassa yleisölläkin voi ääni hävitä. Forte kuulosti joskus todella voimakkaalta, olisiko Kulkuset kuitenkin hieman liian iso kuoro tähän tilaan?

Bloggaaja istui salin sivulla ja sinne ääni oli hienosti sekoittunut niin, että kokonaisuus kuulosti hienolta. Voi hyvällä omallatunnolla hieman leikkisästi sanoa, että paras Kulkusten joulukonsertti Sibeliusmuseossa ikinä.

Konsertissa oli myös yhteislaulua. Satu istuu kuvassa eturivissä ja kuuntelee. Kuoro lauloi hyvin ilman johtajaa Tiina Syksyn säestyksellä ja salin melkein täyttänyt yleisö osallistui aktiivisesti yhteislauluun. Yleisössä oli paljon hyviä laulajia! Onnistunut konsertti!

(Valokuvat Ari Törmä ylin ja alin, Kimmo Stjärnstedt keskimmäinen).

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olen ollut aikaisemminkin kuorokonsertissa Sibelius-museossa. Muistikuvani erään - jonkun toisen - kuoron soimisesta tässä akustisessa tilassa ei ollut hääppöinen. Mutta tämä kuoro soi nyt tässä tilassa. Sadun aikana kuoron taidot ja tulkintakyky on kehittynyt suurin harppauksin.
Tämä olin paras minun kuulemani konsertti Kulkusilta!