torstai 4. syyskuuta 2014

Heidi Gräsbeck Kulkusten uusi taiteellinen johtaja


Tässä hän on Kulkusten uusi taiteellinen johtaja Heidi Gräsbeck.


Heidi  turkulainen, 35-vuotias muusikko, naimisissa, tytär 3 vuotta.

Heidille musiikki on, hänen itsensä mukaan, kerrontaa, avoimuudella ja tunteella. Musiikki on olemassa jaettavaksi, kerrottavaksi, ihmeteltäväksi, nautittavaksi. Sen tehtävä on koskettaa ja pysäyttää, avata uusia ulottuvuuksia mieleen. Musiikki voi ilmaista sellaisia asioita, mitä ei pelkillä sanoilla voi kuvata. Musiikin kieli on universaali, se on tunteiden ja ihmisen sielun kieli. Kuorolaulussa yhdistyvät usean ihmisen sisäinen maailma ja voima, kanavoituna yhden ja yhteisen soinnin kautta. Kuoron ilmaisumahdollisuudet ovat huikeat, ja tekstin ja tunteiden välityskeinona kuoro on vertaansa vailla.

Heidi on valmis työskentelemään kuoron kanssa 5-7 vuotta. Konsertit hän näkee mieluusti juonellisina, teemallisina kokonaisuuksina, jotka kertovat tarinan. Hän korostaa esittämistä, näyttämöllisyyttä. Konsertin tulee antaa kuulijalleen jokin ajatus, konsertin punainen lanka, kotiinviemisiksi.

Ensimmäisessä harjoituksessa pidettiin ensin kyselytunti ja sitten juotiin kakkukahvit. 

Huomasimme jo, että Heidi on hyvin yhteistyökykyinen ja kuunteleva ihminen, jolle kuorolaulajana oleminenkin on tuttua. Ohjelmistoa ryhdyttiin jo suunnittelemaan yhteistyössä musiikkilautakunnan kanssa. Kuoro ei kuitenkaan ole hänelle demokratia, ainakaan harjoituksissa. Heidin persoonassa on paljon positiivisuutta ja iloa. Kuoroharrastus antaa hänen mukaansa voimia selviytyä arjesta, eikä siitä pidä tulla lisää stressiä arkeen. 

Kakun oli tehnyt Kulkusten oma kokki Päivi Lehtonen. Kakku oli valtava !

Päivi kuvaili kakkua näin: Lakumutakakku-mustikka-vanilja- valkosuklaa-salmiakki. Oppiipaha uus Kulkuste taiteelline johtajaki et sekalaine seurakunta tiaros
 
 Launosalon Päivi otti ihanan sarjan Heidin "taistelusta" kakun kanssa. 

Mistäs tätä nyt sitten leikkaisi?
Tästä lähti kulmasta.
Pala oli iso ja lautanen pieni...

Kuorolaisetkin saivat kakkua ja nauttivat siitä ja pitkästä kahvitauosta. 


Ehdimme vielä harjoitella opistolaispäivän jumalanpalvelukseen tulevat virret illan aikana. Opettelimme toisiamme. Hyvin lähti käyntiin uusi laulukausi.

Ei kommentteja: