sunnuntai 21. syyskuuta 2014

SenioriKulkusten matkakonsertti

SenioriKulkuset lähtevät torstaina 25.9 konsertoimaan Saksaan. Kuoro piti matkakonsertin eli esitti matkaohjelmistonsa Vanhalla Raatihuoneella Turun päivänä 21.9 kello 15. Päivä oli täynnä ohjelmaa, mutta siitä huolimatta oli markkinointi onnistunut hyvin ja kuoron uskolliset ystävät täyttivät salin niin, että nopeasti laskien salissa oli vain kymmenkunta tyhjää tuolia. Vapaa pääsy, mutta ohjelmien myynnistä tuli mukavasti vahvistusta matkakassaan.

Kuorolaiset odottavat näissä kuvissa harjoitusten alkamista.   Huomatkaa kuinka tyylikkäitä laulajat ovat, näissä asuissa esiinnytään myös Saksassa. Miehillä ensi kertaa uudet taskuliinat. Huomatkaa myös kuinka hienosti salin lattia kiiltää. Meitä varten erikoisesti puunattu???

Kulkusten puheenjohtaja ja senioritoimikunnan jäsen Sirkku tuli myymään ohjelmia. Hän ehti sitä ennen jonkin aikaa kuunnella harjoitusta ja kaikki Sirkun tuntevat ymmärtävät hyvin että tämänkin ajan Sirkku käytti hyväkseen käsityöhön! Puikot heiluivat, ei mennyt aika hukkaan.


Simolan Terho on tehnyt hienon telineen kuoron johtajalle. Uusi kyltti kertoi kuka esiintyi.  Terho kuulemma lainaa telinettä myös muille kuoroille.


Konsertin johti Arja Lyly ja yhden laulun varajohtajamme Marjatta Sigfridsson.  Sinikka Lumijärvi toimi juontajana ja kertoi laulujen välillä tietoja tulevasta matkasta.

Konsertin keskivaiheilla oli koskettava tilanne. Ikikulkunen Maire Wessman täyttää lähipäivinä 90 vuotta ja kuoron miehet lauloivat hänelle kaksi serenadia, Hän kulkevi kuin yli kukkien ja Saksan-matkalla luultavasti myös käyttöön tulevan Warum bist du so fernen. Laulujen jälkeen Seppo Haapakoski ja Sinikka Lumijärvi kukittivat Mairen. Sepon äiti Vappu lauloi vuosikymmenet Mairen kanssa sopraanoa ensin Kulkusissa ja sitten SenioriKulkusissa. Mairen kuoroura jatkuu vielä Kannelkuorossa.

Tämä oli seniorien uuden mieskuoron ensiesiintyminen. Laulut soivat hyvin ja serenadeille on aina käyttöä. Nyt kuoro harjoittelee myös muita lauluja.

Tunnelma oli muutenkin konsertissa lämmin. Aika matala sali ja täynnä väkeä.  Ikkunoita ei voinut avata, koska ulkopuolella Vanhalla Suurtorilla oli markkinat ja musiikki kuului välillä hieman häiritsevästi nytkin, vaikka ikkunat olivat kiinni.

Konsertti aloitettiin Finlandialla ja päätettiin Heikin häihin. Laulu, jota Kulkuset ovat menneinä vuosina laulaneet viroksi laulettiin nyt suomeksi. Tuljak on tunnettu virolainen Miina Härman kuorolaulu ja kyllä virolaisissa sanoissa mainitaan "pulmad" eli häät. Muutaman kerran on kai naurettu sitä että häät ovat pulmat.

Koska oli Turun päivä laulettiin vielä ylimääräisenä yleisön kanssa yhdessä Pentti Viherluodon ja Anne-Mari Kaskisen Laulu Turusta.  Sen on Arja Lyly sovittanut kuorolle.

Yleisöstä tuli runsaasti tyytyväisiä kommentteja. Tällä porukalla ja tällä ohjelmistolla kehtaa kuulemma oikein hyvin lähteä Saksaan edustamaan.

Bloggaaja ei voi olla lisäämättä lopuksi, että menomatkalla konserttiin kakkosen bussissa pisti silmään, että Kauppatorilla oli Heikinmarkkinat. Heti nauratti, siellä oli Heikin markkinat ja me lauletaan Heikin häistä. Sitä laulua on kuorossa muutenkin naurettu, tenoristemmassa kun sattuu olemaan Heikki Karkke ja Heikki Suominen. Molemmat ovat kyllä naimisissa, mutta heidän häistään ei kerrota laulussa, vaan Aholan Heikin häistä. Hän on ihan vieras mies, mutta aikamoista menoa oli hänen häissään.


Ei kommentteja: