maanantai 14. toukokuuta 2012

Mieskvartettikilpailu 4.5.2012

Åbo Akademin mieskuoro Brahe Djärnknar juhlii tänä vuonna 75-vuotista taivaltaan. Kuorolla on tapana järjestää kvartettikilpailu omille kvarteteilleen vuosittain. Juhlavuoden kunniaksi kilpailuun kutsuttiin mieskvartetteja BD:n ulkopuolelta, TYYn kuorosta, ÅSMAsta ja Kulkusista. Kilpailuun osallistui kaiken kaikkiaan seitsemän kvartettia, yksi TYYstä, yksi puoliksi BD:stä ja TYYstä, yksi Kulkusista Non Troppo Bene, yksi ÅSMAsta ja kolme puhtaasti BD:n omia.

Tuomarit Satu Luukkonen, Frank Berger ja Marina Pettersson
Tuomareina toimivat Marina Pettersson, Satu Luukkonen ja Frank Berger.

Kilpailussa oli kaksi pakollista Sua tervehdin ja Vackra flickor, näistä kvartetit saivat valita kumman laulaa. Pakollisen lisäksi esitettiin yksi vapaavalintainen kappale.

Kilpailun kulku oli seuraava: ensin arvottiin esiintymisjärjestys. TYYllä oli juhlakonserttikenraali tulollaan ja kaikki suostuivat siihen, että  TYYn laulajia sisältävät ryhmät saivat laulaa ensin. Katariina sai toimia onnettarena. Järjestyksessä mentiin näin: 1. Kosteat kosijat (TYY), 2. Viiskytfemti (TYY+BD) 3. Non troppo bene  4. Wait a second, tenor 5. Løk 6. Tre vänner och en man i det gråa kostymet 7. Underground Sound (ÅSMA)

Pakolliset kappaleissa on se etu että saa kuulla erilaisia tulkintoja yhdestä kappaleesta. Tulkinnat olivat hyvinkin erilaisia varsinkin Vackra flickor-kappaleesta, joka pakollisista oli suositumpi.


Non troppo lauloi pakollisena Sua tervehdin. Tuomarit kiittivät tulkintaa ja fraseerausta. Oli ajateltu mitä laululla sanotaan.

Vapaavalintaisena NTB lauloi Nyt lehdon sulosuojahan. Kappale onnistui oikein hyvin, kaikki juoksutuksetkin menivät kohilleen. Tämäkin kappale sai kehuja nimenomaan fraseerauksesta ja tulkinnasta.

Marina totesi yhdessä yleiskommenteista: "Härlig första tenor."

Kun kaikki kvartetit olivat laulaneet tuomaristo vetäytyi miettimään. Kun mietintä oli valmistunut jokainen tuomari kommentoi jokaisen esityksen. Lopulta sitten saatiin tuloksetkin. Kilpailun voitti Løk, toiseksi tuli Wait a second, tenor ja kolmanneksi Non troppo bene. Hyvä pojat!

Tuomarit ja voittaja Løk kiertopalkinnon kanssa.