keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Yhteistyön antia

Palmusunnuntaina 1.4.2012 Tuomiokirkon Kamarikuoro NOVA järjesti konsertin, jossa esitettiin W.A.Mozartin Requiem. Vaativa kuoroteos tarvitsee esittäjäkseen suuren kuoron ja esitysjoukkoon oli pyydetty laulajia myös Kulkusista. Laulajien edellytettiin opettelevan stemmansa omin päin ja osaavan sen yhteisharjoitusten alkaessa. Kuoroyhteisharjoituksia oli kolme kertaa; orkesterin kanssa harjoiteltiin yhden kerran.

Konsertin johti Klaus Rautawaara. Ihailin laulajana hänen tarkkaa ja ilmeikästä työskentelyään, ja pidin hänen tulkinnastaan. Teos heräsi henkiin ja loi kirkkoon taivaallisen tunnelman. Ymmärsin, että sitä juuri säveltäjä oli halunnutkin.

Kuoro n. 60 laulajaa seurasi tarkasti kapellimestaria ja osasi roolinsa. Orkesteri soitti todella hyvin. Solistit: sopraano Kaisa Ranta, altto Laura-Teresia Molnár, tenori Mikko Salakari ja basso Jukka Pietilä lauloivat vaikuttavasti.Nykyään tavallisen sekakuoron laulajalle on harvinaista saada mahdollisuus esittää tällaista musiikkia. Niinpä ilahduttaa, että Kulkuset on mukana yhteistyöhankkeissa ja antaa jäsenilleen siihen mahdollisuuden.

Kiitos siitä!

Ei kommentteja: