torstai 19. huhtikuuta 2012

Non Troppo Bene 20 laulun vuotta

Hartaasti ja koko sydämellä.
 Kävimme Viinille-ravintolassa konsertissa eilen illalla. Odotettavissa oli takuuvarmaa kvartettilaulantaa Non Troppo Beneltä, joka piti oikein konsertin 20-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Kun juontoa varten oli pyydetty kvartetin syntyhistoriaa niin kävi ilmi, että kvartetti perustettiin keväällä 1992, silloisen kuoron johtajan Jukka Kuninkaanniemen kannustuksella. Nimen keksi kvartetissa aluksi kakkosbassoa laulanut Hannu Äikäs. Kvartertin ensimmäinen virallinen esiintyminen oli Paimion opistolla kuoroleirin lopuksi järjestetyssä matineassa. Yhdestä vanhasta kansiosta löytyi ihan ensimmäinen toimintakertomuskin ja saatiin ennen konserttia tarkistetut tiedot kerrottavaksi kuulijoille.

Ravintola on pieni ja laulajalle mahdollisesti hiukan vaikea laulaa. Kuulijalle laulu kaikui kuitenkin miellyttävästi ja tasapainoisesti. NTB kuulostaa hyvältä ja ilmaisu on viime aikoina saanut paljon uutta, voisin sanoa, noin niin kuin kvartettia kuitenkin pari kymmentä vuotta kuunnelleena. Nyt kun vielä plarit saisi pois :-).

Konsertin ohjelmistossa oli 22 kappaletta, osa hyvin perinteistä mieskuoromusiikkia ja osa hiukan uudempaa mieskuoromusiikkia (Kaunehin maa, Suomen laulu, Oman kullan silmät, Lauantai-ilta, Kullake, Neito kaunis kultalintu, Pieni syntinen laulu, Hän kulkevi kuin yli kukkien, Nyt lehdon sulosuojahan, Matona mia cara, Pyhäaamun rauha, Sydämeni laulu, Auringon lapset, Olutviisu, Go down Moses, O, by an by, Menuetti soi, Ukko on vanha, Juomarin allakka, Sä mikset mua huomaa, Uinahda, sä vieno, Jäähyväisiksi). Ohjelmisto oli hyvin monipuolinen ja antoi hyvän kuvan NTB:n osaamisesta. Isänmaalliset laulut juhlavasti ja hartaasti (Kaunehin maa, Suomen laulu), serenadit hellästi ja hiljaa, Bellmannit ja  eläväisesti ja ilmeillen (Menuetti soi, Ukko on vanha, Juomarin allakka). Saisipa tähän ääninäytteen niin voisitte itse kuulla, varsinkin By an' by soi kuin unelma.

HIukan jo hymyilyttääkin...
Hyvä konsertti, kiitos NTB. Ja varmasti keikkaa taas pukkaa kun kuulijoissa oli  mukana ihmisiä, jotka kuulivat NTB:tä ihan ensimmäisen kerran.

Seuraava koitos onkin sitten Brahe Djäknarin 75-vuotisjuhlavuoteen liittyvä mieskvartettikilpailu toukokuun alussa, perjantaina 4.5. klo 17.00 lähtien Sibelius Museossa. Kaikki mukaan kannustamaan.

2 kommenttia:

Harmaaparta kirjoitti...

Kuulin että oli ollut hyvä ilta. Olin tulossa, mutta hinta 28 euroa, sisältäen tosin lasin viiniä ja juustoja, pelotti. Soitin ja kysyin, eikö ole mahdollista tulla halvemmalla hinnnalla kuuntelemaan ja tilaisin vaikka lasillisen siinä ohessa. Ei käynyt. Ehkä jossain toisessa ravintolassa joku toinen kerta?

Harmaaparta kirjoitti...

Huomaan että seuraava koitos on 4.5. Ei kuitenkaan coitus.