tiistai 20. maaliskuuta 2012

Lontoossa konsertissa

Tämä juttu ei liity mitenkään Kulkusiin eikä kuorolauluun. Pitää kuitenkin kertoa, että tulin viime yönä Lontoosta, jossa kävin muun muassa Joan Baezin konsertissa Royal Festival Hallissa. Baez oli nuoruuteni folkidoli ja puri vieläkin minuun ja muihin loppuunmyydyssä salissa todella hyvin.

Joku varttuneempi blogin mahdollinen lukija voi muistaa tumman, pitkätukkaisen tytön, joka lauloi balladeja ja siirtyi sitten kantaa ottaviin lauluihin. Hän vastusti Vietnamin sotaa ja paljon muuta ja tukee vieläkin ihmisoikeuksien puolesta taistelua ja monta muuta hyvää asiaa.


Ohjelmisto oli läpileikkaus hänen esittämistä lauluista viimeisten 50 vuoden aikana, Baez on nyt jo 71-vuotias, mutta ei yleisössäkään juuri montakaan nuorta ollut. Muutamat harvat olivat kai tulleet äitinsä kanssa?

Aloitusnumero oli muistaakseni Farewell Angelina. Ja sitten seurasi monta, monta tuttua.


Ei varmaan saanut kuvata, kuvasin pienellä kameralla tämän salaa. Julkkiksetkin vanhenevat kun vertaa kuvia keskenään, eroa on melkein 50 vuotta. Vaikka ei saanut kuvata, niin youtubessa löytyy jo video-otos konsertista. Joku on kuvannut viimeisen ylimääräisen Blowing in the Wind. Piratismia. http://www.youtube.com/watch?v=rEOK_rsTazI

Ja sitä ennen oli John Lennonin Imagine ja Baez otti myös yleisön mukaansa. Hieno tunnelma. Vanhalle miehelle hieno elämys. Rämisevä rokki kun ei pure, vaan mieluummin folkmusiikki.

Baez oli lavalla ilman lämppäriä ja ilman taukoa 1 tunti 55 minuuttia. Hänellä oli kaksi kitaraa ja avustajatyttö kävi joka laulun aikana virittämässä kitaran ja toi aina viritetyn kitaran. Erikoista. Baezia avusti nuori mies, Dirk Powell, joka soitti illan aikana seitsemää eri instrumenttia. Taidokas moniosaaja.

Kotona on monta levyä, jatkan niiden kuuntelemista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Joan Baezin nimi on toki tuttu, mutta tuotantonsa ei niinkään. Kas kun en ole tullut folkkia harrastaneeksi. Hieno juttu että hän seniori-ikäisenä on hyvässä lauluvireessä. Niin kuin moni muukin seniori...