tiistai 7. helmikuuta 2012

Vanitatum Vanitas

Kävimme entisen Kulkusen Terhi Paukun lauluyhtyeen Vanitatum Vanitasin konsertissa Tuomiokirkossa. Oli mukava kuunnella tuttuja Piae Cantiones -lauluja yksi-, kaksi- ja kolmiäänisinä. Tuomikirkko on kyllä aivan oikea paikka esittää näitä hurskaita lauluja. Kirkko helisi ja soi naisten äänistä. Lauloivat mokomat lehteriltä ensimmäisen puoliskon, mutta ehkä juuri siksi kuuntelinkin tarkemmin. Olin jo osan lauluista kuunnellut yhtyeen ensimmäiseltä levyltä O Magnum Mysterium, mutta kyllä live-esitys on aina live-esitys. Kirkko kertasi ääniä mukavasti. Kaikki äänet soivat ihanasti, mutta erityismaininnan kyllä ansaitsee ryhmän altto, uhkea ääni.

Mukana oli kyllä muitakin kuin hurskaita lauluja, Palestrinaa ja di Lassoa ja nokkahuiluilla Purcelliakin. Täytyy kyllä sanoa, että lauloivat lyhyimmän di Lasson kuin kuullut olen. Ehdin jo Kyrien alkaessa että sitten mennäänkin ainakin viisi minuuttia polyfoniaa, mutta ei sitten mentykään viittä minuuttia.

Yhtyeeseen voi tutustua Facebookissa, omaa kotisivua heillä ei vielä ole.

Naiset ovat vanhojen kirkkojen kiertueella, maaliskuussa laulavat Porvoon tuomiokirkossa ja Pyhän Laurin kirkko on tulollaan myös myöhemmin.Kannattaa käydä kuuntelemassa, jos ryhmän konsertti kohdalle sattuu. Ilokseni tosi moni Kulkunen oli lähtenyt kuulemaan Vanitatumia. Terhi on tuo sinimekkoinen.

2 kommenttia:

Harmaaparta kirjoitti...

Terhi lauloi aikoinaan Sirkun vieressä sopraanoa. Viimeisen päälle korva.

Minä kävin keskiviikkona kuuntelemassa sopraano Tuuli Lindebergiä. Hieno ääni ja todella osaava, ihastelin kun hän lauloi todella pitkät ja vaikeat Hindemithin laulut ulkoa.

Hän lauloi myös Piae Cantiones-lauluja ilman säestystä eri puolilla kirkkoa. Ääni kiersi holvistoissa kuten joulukuussa 1999, jolloin Tuuli oli Kulkusten joulukonsertin solistina ja lauloi muun muassa alttarin edessä kuoron takana, yllättäen rupesi kuulumaan muistaakseni gregoriaanista laulua.

Harmaaparta kirjoitti...

Ostin sen yhtyeen levyn, jonka Sirkku mainitsee. En ole vielä ehtinyt kuunnella, mutta kyllä live on aina live.