keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Kulkusten syntymäpäivä

Matikaisen Ari oli tänään ajan tasalla ja huomautti facebookissa, että Kulkusilla on tänään syntymäpäivä. Hyvä Ari!

Tosiaan, Kulkuset perustettiin 4.1.1918 Kristillisen Työväenyhdistyksen huoneistossa osoitteessa Hämeenkatu 1, Kaarina. Nummenmäellä siis, junaradan toisella puolella, joka myöhemmin on liitetty Turkuun. Osoite olisi kai Vanha Hämeentie 1, jos talo vielä olisi jäljellä. Kulkuset rekisteröitiin vasta kymmenen vuotta myöhemmin ja silloin yhdistyksen kotipaikaksi merkittiin Turku. Alkuvuodet kuoro tunnettiin laajalti nimellä Kaarinan Kulkuset.


Onnea virkeälle 94-vuotiaalle vanhukselle. Tässä kuvassa kuoro on vasta neljän ikäinen tasan 90 vuotta sitten. Kuoron koostumus oli hieman erilainen silloin, naisia on 12 ja miehiä 10. Olisi mielenkiintoista kuulla miten kuoro soi silloin ja millainen oli balanssi. Nykykuoroon pitäisi saada paljon uusia miehiä jos samaa sointia tavoiteltaisiin.

Paljon onnea vaan...yhtykää kaikki koneidenne ääressä onnittelulauluun kanssani hienolle yhdistykselle!

2 kommenttia:

Harmaaparta kirjoitti...

Sirkku pani viestin, että hän oli päivittänyt syntymäpäivän facebookiin. Hyvä Sirkku! Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu!

Anonyymi kirjoitti...

Kulkusilla on tosi mielenkiintoinen historia ja sille kuuluu paikkansa tässä blogissa. Siitä kiitos Kimmolle, kävelevälle juttuvarastolle ja "arkistolle".