lauantai 17. joulukuuta 2011

Konsertissa

Kävin tänään lauantaina 16.12 Maarian kirkossa kuuntelemassa kamarikuoro Kampin Laulun joulukonserttia. Erittäin taidokas kuoro ja kiinnostava ja hyvin laadittu ohjelma. Ohjelmassa oli monta O magnum mysterium-tulkintaa eri vuosisadoilta ja kolme myös Kulkusten laulamaa suomalaista joululaulua. Tuttu oli tietysti myös ylimääräisenä kuultu Toivioretkellä. Ehkä eniten pidin kuitenkin hollantilaisen Jan Pieterszoon Sweelinckin viisiäänisestä motetista Hodie Christus natus est. Se on vuodelta 1619 ja kun upea kirkko on luultavasti rakennettu 1440-luvulla ja saarnastuoli on vuodelta 1662, oli helppo kulkea mielessään sävellyksen syntyaikoihin.

Neljä muutakin kulkuslaista oli joulu- ja laulukiireiltään ehtinyt kirkkoon. Yksi syy oli tietysti se, että kuoroa johtaa Kari Turunen (tyyli oli niin tuttu!) ja tenoristemmassa lauloi Teemu Tommola. Oli kivaa tavata heidät konsertin jälkeen ja vaihtaa muutama sana ennen kuoron kotimatkaa.

Bloggaajaa ilahdutti myös se, että Teemu kertoi EOL:in hänen johdollaan päivää aikaisemmin joulukonsertissaan esittäneen meikäläisen säveltämän ja Teemun hienosti sovittaman joululaulun On joulun aika jälleen. Nauhoitus on kuulemma olemassa ja se tulee pikapuolin. Kivaa kuulla. Laulun on muuten kantaesittänyt Värssyn Väärtti joulukonsertissaan Ruskon kirkossa vuonna 2007.

1 kommentti:

Harmaaparta kirjoitti...

Sain nauhoituksen eilen Teemulta. Hyvin soi ja mielestäni kaunis laulu.
Oli kuulemma istunut hyvin konsertin ohjelmakokonaisuuteen.