perjantai 6. tammikuuta 2012

SULASOLin kirkkojuhla

Tänään on Loppiainen ja joulu on kohta ohi. Joulun aika alkaa kai monen mielestä adventista ja joulukonserteista. Juhla-aikaan kuuluu myös Itsenäisyyspäivä.

SULASOLin Varsinais-Suomen piiri on säännöllisesti vuodesta 1949 järjestänyt Tuomio- kirkossa Itsenäisyyspäivän kirkkojuhlan. Tässä yhteydessä lienee myös syytä mainita, että piiri teki seurakunnille aloitteen Tuomiokirkon valaisemisesta ulkoapäin, ja tästä aloitteesta tai jostain muusta seikasta johtuen Tuomiokirkko on valaistu 1950-luvun loppupuolelta alkaen. Tietääkseni ensimmäisenä kirkkona Suomessa.

Tuomiokirkko on upeasti valaistu. Piti liittää joulukuussa 2010 otettu kuva tähän, kyllä lumi tuo maisemaan jouluisuutta. Tänä joulunahan uhkasi lähinnä vedenpaisumus.

Piirin jäsenyhdistykset esiintyvät aina kirkkojuhlassa. Piiri täytti 65 vuotta vuonna 2011 ja juhlavuonna esiintyvät perinteisesti piiriä perustamassa olleet turkulaiskuorot Laulun Ystävät, Sekakuoro Kulkuset ja Turun Naislaulajat.

Kulkuset oli mukana myös tänä vuonna. Kuoroa johti Satu Luukkonen.

Juhla alkaa lippujen (Suomen ja piirin) saapumisella ja päättyy lippujen poistumiseen. Kulkuslaulajat hoitivat vuonna tämä seremonian.

Ohjelman päätteksi lauletaan yhdessä Hoosianna. Lipunkantajat ja airueet ovat juosseet nopeasti paikoilleen takakautta ja kuvassa liput poistuvat.

Lippuja kantoivat kaksi komeaa Aria bassosta ja airueina toimivat tyylikkäät altot Katariina, Pirita, Elina ja Eeva. Jos joku ei muista niin Katariina on piirin puheenjohtaja.

Nyt on sopiva tilaisuus toivottaa kaikille laulajille ja mahdollisille muillekin lukijoille oikein hyvää terveyttä ja onnellista ja musikaalista loppuvuotta! Paljon on tarjolla ainakin Kulkusille!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Läsnäolleena voin vakuuttaa, että tilaisuus oli vaikuttava. Erityisesti ilahdutti Kulkusten esitykset. Ilmaisun herkkyys ja monisävyisyys innosti kuulijan ottamaan vastaa musiikin antia. Kulkuset on todella hyvässä vireessä ja tiukasti Sadun näpeissä - niin kuin pitääkin!