tiistai 26. toukokuuta 2015

Musikaalinen retki Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Kulkusten kevätkonsertti oli Sigyn-salissa tiistaina 26.5. Heti alkuun pitää sanoa että pidin kovin. Kuorokonserteille joskus/usein tyypillinen "pönötys" puuttui täysin.  Musikaalinen retki Pohjoismaissa ja Baltiassa toteutettiin kekseliäästi, hauskasti ja viihdyttävästi. Tykkäsin.  Kiitos!

Alussa muutama laulaja tuli lavalle ja he tarkistivat että passit ja muut tarpeelliset olivat mukana. Oltiin lähtövalmisteluissa. Kohta laulajia tuli lisää ja sitten laulu lähti. Sanaton, vauhdikas laulu nimeltä Kom. Ja tulimmehan me yleisössä myös mukaan tunnelmaan.

Hannu Aali juontaa ja kiertomatkan maat näkyvät seinällä.
Taustakuvia heijastettiin seinälle. Tässä kuoro Suomen Paras Kuoro-kilpailussa.

Välispiikit oli toteutettu niin, että eri ihmiset kertoivat eri maista ja pieniä kuvaelmiakin nähtiin. Onnistuneita. Laulut alkoivat Suomesta, käytiin eri Pohjoismaissa, tultiin välillä Suomeen ja sitten Baltian kautta lopuksi taas Suomeen.  Saatiin Sibeliustakin - saarella paloi - ja lopuksi Chydeniusta eli kuoroikoni Kalliolle kukkulalle. Yleisökin sai tulla siihen mukaan. Käsiohjelma jäi jonnekin matkalle, mutta laulujen nimistä kiinnostuneet voivat hankkia käsiohjelman, niitä jäi luultavasti yli vaikka yleisöä olikin ihan mukavasti.

Latvian laulussa Arto Leino soitti munniharppua.
Matkan päättyessä taas Suomessa.

Laskujeni mukaan laulettiin seitsemällä kielellä. Kansainvälisyyttä. Ruotsit ja virot ja norjat ja muut "tavalliset" kielet klaarattiin hienosti, mutta kyllä hieman tuo inuittikielen ääntämys kuulosti korvaan liian suomalaiselta, epäilen myös että äänenmuodostus siellä Grönlannissa ei ole niin klassinen kuin kuorolla oli. Bloggaaja jäi hieman kaipaamaan laulua Fär-saarilta, koska itse on ollut laulamassa sellaista vuonna 2007 sieltä olevan johtajan johdolla. Nyt sai siis kehua itseään.Vitsi, vitsi. Grönlannista tullut laulu oli todella kaunis upeine harmonioineen.

Kun oli kumarrettu viimeisen laulun jälkeen johtaja Heidi komensi kuoron lavan reunalle, otti esiin selfiekepin kännyköineen ja otti kuoroselfien. Jos kerran vielä konserttipäivänä pääministerinä ollut  Stubb tekee näin, niin miksi ei Kulkuset? Hauskaa! Mahtoiko lähteä instagrammiin? Kulkusilla on nyt oma instragramtili, mutta eihän tällainen vanha herra sellaisesta mitään ymmärrä.  Ja mainostettakoon vielä lisää, kuoroa voi seurata facebookissa ja seuraajia onkin runsaasti. Lisäksi uudistetut nettisivut avattiin kolmisen viikkoa sitten osoitteessa www.kulkuset.net.


Kuoroselfie.

Kuoro kömpi lopuksi vielä takaisin lavalle ja kiitti yleisöä ylimääräisellä, Billy Joelin tunnelmapala And so it goes on kaunis. Ja sen jälkeen vielä ansaitut aplodit ja loppukumarrukset.Konsertin jälkeen kuultiin vain kiittäviä lausuntoja, yleisö oli selvästi viihtynyt.  Laulajat olivat myös tyytyväisiä, samaten johtaja. Hienoa!  Hyvää matkaa kuorolaisille juhannuksen jälkeen  Nordisk-Baltisk kuorofestivaaliin Riikaan. Suurin osa lauluista oli poimittu festivaalin ohjelmasta.

Viivi on saanut Håkanin, Hannu, Teron ja isänsä Harrin seurakseen.
Naisten eleganssissa löytyi mm. Kaukolan puku ja kolttien asu. Tässä Heidi, Marja, Menna, Päivikki ja Elisa.

En malta lopuksi olla kiittämättä kuoroa siitä, että alun lähtöhässäkässä ihmeteltiin myös missä Harmaaparta on. Tämä inside joke ei kaikille tietenkään avautunut. Selityksenä kerrottakoon että muutamilla matkoilla ovat herran matkaliput ja lompakot ja muutkin tavarat olleet kadoksissa. Ah noita muistoja ihanilta kuoromatkoilta!


Ei kommentteja: