keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kansallispuvuista

Piti laittaa blogiin aamulla myös kiitos kansallispuvuista, jotka sopivat tämän musikaalisen retken teemaan erinomaisesti.  Tiedän mikä työ aina on niiden hankkimisessa, lainaamisessa ja vuokraamisessa. Nimimerkki Kokemusta on. Tänään ei ihmisillä enää ole niitä kuten joitakin vuosia sitten.  Poikkeuksena tietysti kansanpelimannit ja kansantanssijat.

Walesissa vuonna 2011 sain myös nauttia Kulkusista kansallispuvuissa. Unohtaa ei voi Kulkusten juhlavuotta 1998.  Silloin teimme konserteissa Inkerin illat ja Yhdysvalloissa ja Suomessa niitä käytettiin siinä. Toki niitä käytettiin myös Tampereen Sävelessä 1999 ja Kari Turusen diplomikonsertissa Sibelius-Akatemiassa sekä Unkarissa vuonna 2000 eli aina kun esitimme Inkerin illat. Esityksessä oli koreografiaa kuten "vanhemmat ja kokeneemmat" muistavat ja tietävät.  Erinomainen esitys.

Muistan elävästi kuinka hienoa oli tulla ensimmäisessä konsertissa Amerikassa paikalle (hieman myöhässä kuten usein) ja nähdä kuoron ensimmäistä kertaa niissä puvuissa.  Mikä värikylläisyys! Oli sitten aikamoinen pudotus maan pinnalle kun  konsertin jälkeen joku yleisöstä totesi että kyllä on köyhä kuoro kuin heillä ei ole ollut varaa ostaa kaikille samanlaiset esiintymispuvut. No jaa, jenkit eivät kaikki aina ihan ymmärrä.

Tässä kuoromme Yhdysvalloissa erään konsertin jälkeen.  Paikka on DeKalb, Illinois. Kuvaa napsauttamalla näkee sen suuremmassa koossa.


Ei kommentteja: