torstai 27. toukokuuta 2010

Kevätkonsertti Tule mukaan

Kulkusten perinteinen kevätkonsertti pidettiin tiistaina 18.5. ja perinteisesti Akatemiatalolla. Yleisöä oli tavallista vähemmän, mutta kun samanaikaisesti Turussa oli Puolalanmäen musiikkiluokkien ja Turun Naislaulajien kuorokonsertit, niin sen ymmärtää. Yhteistyötä ja koordinaatiota kaipaa varmaan joku muukin kuin bloggeri.

Konsertin ohjelmisto oli koottu enimmäkseen jo tutuista lauluista, jotka kuoro lauloi taidokkaasti ja kauniisti, niin kuin laulu sujuu kun seuraa Satu Luukkosen inspiroivaa johtamistapaa. Vain kaksi uutta laulua oli ohjelmassa, Revontulet ja El Hambo. Jälkimmäinen, Jaakko "Mäntsi" Mäntyjärven tunnettu sävellys, soi kuoron heittääntyä vauhdikkaseen tulkintaan. Pilkettä oli silmäkulmissa. Kun näki Sadun vauhdikkaan liikenninnän kun hän johti laulua, niin ymmärtää kuoronkin saaneen vauhtia.

Ellei ehtinyt mukaan konserttiin tai jos haluaa tarkistaa tuliko kuultua ihan oikein, niin konsertin kuulee radiosta. Turun Radio 94.3 lähettää konsertin alkaen kello 10.03 lauantaina 5.6. Samana päivänä kun perheet juoksevat ylioppilasjuhlissa, joten nauhurit päälle!

Konsertin radiointi oli Kulkusten palkinto syksyn Kööriakatemian eli Lailan Laulujen voitosta. Ja tottakai se Pojat kuultiin myös konsertissa ja kuullaan varmaan radiossakin, niinkuin edellisvuoden Rakovalkealla, joka toi kolmannen sijan. Se kuultiin myös ylimääräisenä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että konsertti onnistui ja harmi, etten päässyt paikalle. Päälle päätteeksi olen radiolähetyksen aikaan junassa matkalla yo-juhlaan, mutta toivottavasti onnistun kuuntelemaan lähetyksen. Joku varmaan ottaa lähetyksen talteenkin ja sen voi kuunnella myöhemmin.