perjantai 28. lokakuuta 2016

SenioriKulkuset 30 vuotta

SenioriKulkuset on jo 30 vuotta vanha kuoro. Tätä sopii juhlia ja niin juhlapäivänä 1.10 pidimme sekä konsertin että iltajuhlan.


Juhlakonserttia oli harjoiteltu tiiviisti, oli markkinoitu ja myyty lippuja ja naiset olivat hankkineet uudet esiintymisasut.  Miesten hankinnat olivat vain musta solmuke. Kuvissa näkyy tyylikkyyttä, asut saivat yleisöltä kiitosta.

SenioriKulkuset koko komeudessaan.

Konsertti alkoi kello 16, mutta kuorolaiset kokoontuivat jo kello 12.45. Oli harjoiteltava kuvioita, oli tutustuttava akustiikkaan ja otettava myös valokuvia. Kun kuorossa on yli 40 laulajaa on tuleminen ja meneminen harjoiteltava tarkkaan, varsinkin nyt kun konserttiin tultiin laulaen kulkuelaulua Alta trinita beata.

Konsertin ensimmäisellä puoliskolla aloitimme vanhemmalla musiikilla, oli di Lassoa, Scandelloa, Mendelsohnia ja Piae Cantiones-sävelmä. Sitten Morning has broken hienona sovituksena ja kaksi KulkusVeikkojen serenadia.

KulkusVeikot
 Ensimmäinen puolisko huipentui koko konsertin parhaaseen osioon eli Arja Lylyn Risto Rasan runoihin säveltämään laulusarjaan. Riitta Vasenkari luki laulujen välissä lisää Rasan runoja, Hannele Changezi ja Timo Uusikylä lauloivat soolot ja Marjatta Sigfridsson säesti ensimmäisessä osassa. Sarja onnistui erinomaisen hyvin ja yleisön kommenteista päätellen se oli myös yleisön mieleen. Laulusarjalle voi povata pitkää ikää.

Väliajalla piti vetää henkeä ja juoda ja syödä jotain, päivä oli pitkä. Jotkut ehtivät aulan puolelle tungokseen tapaamaan tuttuja. Sellaisia oli todella paljon, lippuja oli myyty 396 kappaletta.  Ovelle jäi kolme lippua! Hyvä kun ei tarvinnyt myydä "eioota". Ei siis ihan loppuunmyyty konsertti, mutta aivan upea saavutus.

Arja Lyly ja Riitta Vasenkari väliajalla. Tyytyväiset ilmeet.
Lastenkirja backstagen pöydällä.

Väliajalla bloggaaja söi ja joi backstagella. Pöydällä oli lastenkirja Poika joka unohti nimensä. Rupesin nauramaan, vastaus tuli konsertin toisella puoliskolla, kun KulkusSiskot lauloivat "Sun nimesi on maa".

KulkusSiskot.  Marjatta Sigfridsson johtaa ja Arja Lyly säestää.

Kvartetti NeliVeto
Konsertin toinen puolisko oli kevyempää musiikkia. Monosta, Helismaata, Viherluotoa ja suuri hitti Kuin taivaisiin. KulkusSiskot esiintyivät, kvartetti NeliVeto lauloi muun muassa Pienen syntisen laulun ja lopuksi koko kuoro lauloi Muuttuvat laulut, Muistatko koskaan minua, Tule, tule ja Tuljakin eli Heikin häät. Aluksi viroksi ja sitten suomeksi.  Se on ollut Kulkusten ohjelmistossa vuosikymmeniä. Kun vielä kukitusten jälkeen kuultiin ylimääräisenä italiaksi Va pensiero eli Verdin Heprelaisten orjien kuoro oli hieno kokonaisuus ohi.

Konsertin onnistumiseen vaikuttivat suuresti myös asiantuntevat ja hauskat juontajat Silja Vakkila ja Seppo Haapakoski.

Laskin ohjelmasta, että lauloimme suomen lisäksi viidellä muulla kielellä, latinaksi, saksaksi, englanniksi, viroksi ja italiaksi. Monipuolista siis.

Konsertin jälkeen saimme runsaasti kiitoksia yleisöltä. Mukavaa kuultavaa. Ja sitten nopeasti juhlakaronkkaan!

(Kuorokuvat Vesa-Matti Väärä)Ei kommentteja: