tiistai 4. lokakuuta 2016

"Juniorikuoro" yllätti

SenioriKulkusten kuoroharjoitus oli taas tänään kuten yleensä tiistaisin. Nyt meni puoli tuntia viime lauantain onnistuneen 30-vuotisjuhlakonsertin ja sitä seuranneen juhlan ruotimiseen. Joka puolelta on tullut kiitoksia, konsertti oli omastakin mielestämme onnistunut, suorastaan upea.

Konsertin huippu oli Arja Lylyn Risto Rasan runoihin tekemä laulusarja, jota Riitta Vasenkarin lukemat Rasan runot täydensi.  Upea kokonaisuus.  Monta muuta laulua on myös kehuttu, kuulemma on tullut yleisössä oikein kyyneleitä silmiin.

Ylimääräisenä laulettua Va pensieroa, Verdin  Nabuccon Hepralalaisten orjien kuoroa, on pidetty hienona päätöksenä.  Tänään alttomme Tarja Tuula toi siihen oman näkökulman.  Oli sopivaa että laulettiin italialainen laulu lopuksi, kun kirjailija Donna Leon oli yleisössä. Hän on tosin amerikkalainen, mutta asuu Venetsiassa ja hänen dekkarinsa sijoittuvat Venetsiaan.  Hauska yksityiskohta on, että ne on käännetty monille kielille, mutta Leon on kieltänyt niiden kääntämisen italiaksi.

Nyt eksyttiin hieman asiasta.  Siis takaisin harjoituksiin.  Laulettiin joululauluja ja saatiin tuhti paketti uusia nuotteja, Pentti Viherluodon lauluja, jotka Arja on kesän aikana sovittanut kuorolle. Nyt maisteltiin jo kahta laulua. Pentti Viherluoto-konsertti on Sigyn-salissa 12.3.2017. Kuulemma varauksia on jo tullut onnistuneen juhlakonserttimme myötä.

Pienen tauon jälkeen Harri Lindblom ilmaantui ovesta harjoitussaliin  ja oli melkein kuin Knihti Tiernapojissa. "Saammeko tulla laulamaan?".  Hänen perässään marssi Kulkusten joukko saliin, viiimeisenä kuoron johtaja Heidi Gräsbeck. Kuoro tuli laulullaan onnittelemaan 30 vuotta täyttäneitä SenioriKulkusia.Ensin kuoron oman Ari Törmän sovittama Aki Sirkesalon Kissanainen ja sitten Rajaton-yhtyeen hitti Kaipaava. Valtaisten suosionosoitusten jälkeen kuoro heltyi vielä esittämään ylimääräisen. Seniorien kolme vuosikymmentä sai kolme laulua, yhden joka vuosikymmenelle.

Ylimääräisestä kerrottiin hauska tarina.  Se oli norjalainen Telemarksprung (toivottavasti bloggaajanne kirjoittaa oikein nimen).  Laulu kuului Riian kesän 2015 Nordic Baltic kuorofestivaalin ohjelmaan. Kulkuset päätti panostaa ja opetella hyvin tämän erittäin hankalan laulun.  Riiassa huomattiin, että muut kuorot eivät osanneet laulua, ei edes norjalainen kuoro!


Tuhannet kiitokset "juniorikuorolle"! Arvostimme elettänne ja laulujanne suuresti. Kun kaikki vielä tapahtui aivan yllättäen, tästä vierailusta ei ollut kuulunut hiiskahdustakaan etukäteen, niin nautimme kaksin verroin.

Ja syksy jatkuu taas arkisen työn merkeissä, niin Kulkusilla kuin SenioriKulkusillakin.


2 kommenttia:

Ama kirjoitti...

Taattua tekstiä taas harmaaparralta. Kiitos!

P.S. Telemark springar

Harmaaparta kirjoitti...

Anteeksi virheeni. Viisaskin menee joskus vipuun. Käsiohjelma kevätkonsertista 2015 on kadonnut. Oli kadonnut jo kun tein siitä blogin eli laulun nimeä ei ole blogissa. Nyt sitten on, kiitos Ari! Kissanainen ja Kaipaava menivät kai sentään oikein?