sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Puu sai linnunpesän

SenioriKulkusten kevätkonsertit pidettiin 15.5 Vanhalla Raatihuoneella. Konsertteja oli kaksi ja onnneksi oli, sillä ensimmäinen konsertti oli melkein täynnä ja toisessa ei tainnut vapaita paikkoja enää olla lainkaan. Kerta kerran jälkeen saamme aina täyden salin. Ajatelkaa mikä fiilis on silloin laulaa!


Konserttien nimenä oli Puu sai linnunpesän.  Se on Arja Lylyn Risto Rasan teksteihin säveltämän laulun nimi.  Arja on tehnyt laulusarjan, kahden laulun kantaesitys oli nyt ja kaksi muuta laulua kuullaan sitten 1.10 Sigyn-salissa, kun SenioriKulkuset pitävät 30-vuotiskonsertin. Näin konsertin juontaja Jussi Toivonen kertoi ja toivotti tervetulleeksi konserttiin.  Toivottavasti päivämäärä menee suoraan kalenteriin, Sigyn-sali olisi näillä nyt paikalla olleilla jo puoliksi täynnä.

Herra bloggaaja oli lähettänyt mainoksia sähköpostilla ystävilleen ja pyytänyt samalla anteeksi sitä, että toivoimme sadetta ja kylmää viikonlopuksi, muutenhan väki kaikkoaa mökeilleen. Toiveet olivat toteutuneet.  Ester, sateen jumalatar, vuodatti runsaasti vettä kun aamulla heräsimme. Toinen Arjan uusi laulu on nimeltään Sateinen aamu. Hienosti ennakoitu!

Kun tulimme saliin oli näkymä ikkunan läpi tällainen. Todella sateinen aamu.
 Tässä kuorolaisia ennen konserttia, avattiin ääniä ja harjoiteltiin.

 
 

Oma bändi Arja, Hannele ja Markku säesti pari iloista valssia ja yhtä tangoa.
Seppo viritti videokameran.

Naiskuoromme KulkusSiskot harjoitteli.
Konsertin punaisena lankana olivat Risto Rasan runot, joita Leena Haulisto luki laulujen välillä. Runot ja laulut nivoutuivat yhteen.  
 
Tässä Leena lukee runon ja Arja ja kuoro odottavat vuoroaan.

Konsertti oli erittäin monipuolinen, kuorolaiset esiintyivät isona kuorona ja pienempinä kokoonpanoina.  Seppo Haapakoski ja Timo Uusikylä lauloivat upeat soolonumerot. Konsertin aikana tuli taas kerran mieleen, että kuoro saa olla erinomaisen tyytyväinen siitä, että se on saanut näin hienon johtajan ja hienot varajohtajat. Kuoron johto ja säestys hoituvat loistavasti.
 
Mieskuoromme KulkusVeikot
Mieskvartetti NeliVeto
Puu sai linnnpesän. Solistit Hannele ja Timo.


Loppulaulun ja aplodien jälkeen senioritoimikunnan puheenjohtaja Marja Tuohimaa astui esiin ja kertoi, että koska tänään on Kaatuneiden muistopäivä, niin kuoro haluaa kunnoittaa sitä laulamalla ylimääräisenä Suomalaisen rukouksen. Monella kuulijalla oli tippa silmässä kun poistuivat.
 
Marja kiittää ja kertoo ylimääräisestä.

Kun olin ottamassa ennen toista konserttia raitista ilmaa - salissahan oli todella lämmintä ja kosteaa  - sisään aulaan tuli kaksi rouvaa, jotka sanoivat etteivät osta ohjelmaa koska lehdessä luki että konserttiin on vapaa pääsy. He nyt vaan ovat näin nuukia. Totesin, että ilmaista on, mutta kymppi tekee hyvää köyhälle kuorolle ja käsiohjelman kanssa pysyy paremmin kärryillä siitä mitä konsertissa tapahtuu ja kehotin ostamaan vaikka yhteisen ohjelman.  Näin he olivat sitten tehneet ja konsertin jälkeen rouva tuli sanomaan minulle, että kyllä todella kannatti ostaa ohjelma näin hyvään konserttiin! 

Oli ilo laulaa hyvässä kuorossa kaksi hienoa konserttia. Mutta myönnettävä on, että aika raskasta se vanhalle herralle oli.



 

Ei kommentteja: