tiistai 21. huhtikuuta 2015

SenioriKulkuset helisyttivät laulujaan Ukkokodin asukkaille RuissalossaSenioriKulkuset on Turun Ukkokodin eli Palvelutalo Wilenin  kulttuurikummikuoro. Käymme säännöllisesti kolme kertaa vuodessa siellä konsertoimassa. 


Kulkusten senioritoimikunnassa keksittiin  ajatus, että kulttuurikummeille sopisi hyvin viedä asukkaita retkelle Ruissaloon osana Turun Sanomien sarjaa 110 hyvää tekoa.  Bassomme Matti Tamminen on toiminnan mies, joten hän keräsi kuorosta porukan kuljetushommiin ja sopi kahvituksesta kuoron piikkiin Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan kahvilassa. Tärkeää oli myös sopia Turun Sanomien kanssa tapahtuman raportoimisesta. 


Maanantaina 20.4.2015 karavaani lähti kohti Ruissaloa. Paikalla oli ulkoilua, kuorolaulua, kahvia ja juustokakkua, lisää kuorolaulua.   
 
Idylliä luonnon helmassa.

Arja johtaa, konsertissa ei voi kuvata omalta paikaltaaan, mutta nyt kehtasi.
 Turun Sanomien toimittaja ja kuvaajat löysivät haastattelukohteita ja kuvauskohteita.Kahvilassa tarjottiin kahvia ja mansikkajuustotorttua vieraille kuoron piikkiin, kuorolaiset maksoivat omansa.  Herkullista. Ja lisää kuorolaulua. Kahvilan emännän erikoistoivomuksesta lauloimme hänen suosikknsa Va pensiero eli orjien kuron oopperasta Nabucco. Arja säesti kahvilan paikalle roudaamalla sähkösoittimella.
 
Rollaattorien rivistöä. Se tuotiin Ruissaloon Terho Simolan pakettiautolla.
Matti Tamminen kertoo kahvijärjestelyistä.

Tässä valmistaudutana laulamaan Va pensieroa.
Jotkut kävivät myös tutustumassa kasvihuoneiden värikylläiseen trooppiseen maailmaan, mutta kaikki eivät jaksaneet ja onhan siellä myös vaikeaa liikkua rollaattorilla. 
Jättilumpeen takana TarjaTuula, asukas ja Hannu.
Anopin palli. Parasta talossa tarjotaan tietysti istuimeksi. Nyt kukaan ei istunut sillä.
Mikko oli esittelemässä kaktushuonetta kun tärkeä puhelu yllätti.
Hieno iltapäivä, kaikki viihtyivät ja onneksi sää suosi! Turun Sanomat kirjoittaa tänään keskiviikkona 22.4 sivulla 10 hienosti tästä tapahtumasta otsikolla SenioriKulkuset helisyttivät laulujaan Ukkokodin asukkaille.


Tässä videossa on tunnelmia, haastatteluja ja pieniä laulunpätkiä. Kannattaa katsoa.   
http://tstv.fi/video/6940#main

Ei kommentteja: