sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Vivere lauloi Ruskon kirkossaKävin Viveren joulukonsertissa Ruskon kirkossa eilen illalla eli 29.11.  Kaunis keskiaikainen harmaakivikirkko, joka luultavasti on rakennettu 1510-1530. Kirkko on selvästi pienempi kuin Katariinan tai Maarian kirkot, esitteen mukaan 22 metriä pitkä.

Ruskon kirkko
Tässä kirkko ennen konsertti, Hannu Aali oli ehtinyt paikalle tuossa vasemmalla.
Konsertin aluksi valot himmennettiin ja laulajat lauloivat kynttilät kädessä Ari Törmän laulusarjasta Unto us ensimmäisen osan. Olen muuten aikisemminkin todennut että tuon Arin laulusarjan neljännellä laululla Good news on selvää hittipotentiaalia. Siis pidän siitä.


Muut laulut laulettiin sitten normaalivalaistuksessa. Hienoa käsiohjelmaa ei olisi muuten oikein nähnyt lukea, varsinkin kun konsertissa oli yhteislauluja joiden sanat oli painettu ohjelmaan.


Konsertin alkupuolella oli monelle tuntemattomia ja ulkomaalaisia lauluja, hankalan tuntuisia. Toisella puoliskolla kuultiin tuttuja joululauluja.Konserttia rytmittivät välillä lauletut yhteislaulut. Ensimmäinen oli Tulkoon Joulu, Pekka Simojoen säveltämä laulu, jota tietysti lauloin innolla.  Sanotaanhan kertosäkeessä "Joulu on taas, kulkuset soi".  Niinhän ne tekevät, myös ja varsinkin isolla alkukirjaimella.
 
Yhteislauluja johti pieni ryhmä esilaulajia. Arto Leino säesti taitavasti kitaralla. Ei mahtunut kuvaan.

  Mielestäni oli tunnelmallinen ja nautittava joulukonsertti.

Tässä Vivere konsertin jälkeen.

Ei kommentteja: