keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Non Troppo Bene


Olipa mukava lauantai 12.10.2013 Sibeliusmuseolla, kun Non Troppo Bene piti kahvikonsertin. Paikalle oli tullut melkein salin täydeltä kuulijoita ja tunnelma oli hyvä. Konserttia juonsi Seppo Haapakoski, joka pyrki välttämään kaikki mahdolliset juontajan karikot ja aloitti vasta vuodesta jostain vuodesta 1700-luvulla, eikä muinaisista kreikkalaisista.

Konsertti alkoi vakavalla musiikilla. Heti ensimmäisenä saimme kuulla Finlandian. Finlandian jälkeen tuli Kaunehin maa ja sitten päästiin, Sepon mielestä laulajien pääasialliseen aihepiiriin: naisten ylistykseen. Tämä aihe jollakin tavoin kulki punaisena lankana läpi koko konsertin.

Juonnot veivät jouheasti konserttia eteenpäin. Pääsimme pienelle lautalle kahvilaan, pula-ajan tunnelmiin ja kuinka soikaan Senioritango. Ensimmäisen puoliskon lopulla saimme maistin negrospirituaalia  ja vanhaa musiikkia.

Väliajalla nautimme kaikki pullakahvit. Kahvit tarjoili Merja Simola ja pullat olivat Merjan takuuvarmaa laatua, makoisia.

Väliajan jälkeen siirryttiin viihteellisemmän ohjelmiston pariin. Ensin tuhti paketti Bellmania: Menuetti soi, Ukko on vanha ja Juomarin allakka. Sitten taas naisten ylistykseen My Evaline ja Pieni syntinen laulu. Naisten ylistykset pojat lauloivat aivan ihanasti.

Konsertin loppupuolella saimme kuulla Kirkan tunnetuksi tekemän Hetki lyö, Sajakorven Tankeros Love, pari juomalaulua: Olutviisu ja Juomaveikko ja lopuksi Mikset mua huomaa.

Kaiken edellä olevan olisi voinut lukea käsiohjelmastakin...

Konsertti oli mukava kokonaisuus ja vaihtelevuutta riitti. Ei tullut aika kuulijalle pitkäksi.Kiitosta tuli Nassu kirjassakin: Tuula Maarit aloitti: Non troppo Bene, tänään upea, hieno konsertti!!! Kiitos!!!<3<3<3<3 ja Manta jatkoi: jes tosi rentouttava ja hieno anti kuulijalle.

Non Troppo Bene vaalii mieskuoromusiikkia sekakuorossa hyvin. Perustettiinhan porukka 1992 juuri tuota varten. Kuninkaanniemen Jukka, joka kannusti poikia perustamaan mieskvartetin kuoroon oli paikalla kunniavieraana.

Kimmo otti kännykällä kuvan ja sai sen tärähtämäänkin. :-)

Tässä koko sakki Sepon lumoissa, kaukaa ja kuva on tietty kännykällä otetettu.


Matka jatkui konsertista karonkkaan Kultaiseen hirveen. Menna oli ystävällisesti ilmoittanut henkilökunnalle, että jos laulavat saavat Hirven omaa olutta pullon per laulaja. Ja laulettiinhan Hirvessä.Kiitos, Non Troppo Bene. Kuten huomaatte kirjottaja kirjoittaa pääasiassa pöytäkirjoja... ;-)1 kommentti:

Harmaaparta kirjoitti...

Hyvä konsertti ja sitten olin mukana jatkamassa Kultaisessa Hirvessä. Kun kännykkäkuvat hiemam tärähtivät, niinkorjasin asian ja ostin uuden kännykän, kameraa on uudessa Lumia 925:ssa kehuttu. Eikä suotta.