maanantai 30. syyskuuta 2013

Tähtiä kuin Otavassa

SenioriKulkusten kevään suuri projekti oli konsertti Tähtiä kuin Otavassa.  Siinä liikuttin suomalaisuuden ytimessä musiikin ja runon avulla. Konsertin loppupuolella muisteltiin Turun Kaupunginteatterin legendaarista Seitsemän veljestä-esitystä. Vuosina 1972-1976 Kalle Holmbergin ohjaaman retken Aleksis Kiven maailmaan näki lukemattomia loppuunmyytyjä esityskertoja täyttänyt yleisö ja nauhoitus esitettiin myös  televisiossa. Ihanan musiikin on säveltänyt Kaj Chydenius.

Laulujen  välillä lausuntataiteilija Riitta Vasenkari johdatti yleisöä tunnelmasta toiseen. Tämä toi konserteille aivan uuden ilmeen.

Esitimme tämän produktion ensin maaliskuussa Someron kirjastossa. Huhtikuussa oli samana päivänä Turussa Vanhalla Raatihuoneella kaksi konserttia, jolloin salissa oli pari-kolme tyhjää tuolia. Suuri suosio innoitti kuoron vielä syksyllä uuteen konserttiin ja se pidettiin sunnuntaina 29.9. Vanhalla Raatihuoneella. Syysflunssa oli iskenyt kuoroon, sopraanojen rivissä oli aukkoja ja johtajamme Arja Lyly oli myös kovan flunssan kourissa. Balanssi oli hieman erilainen kuin normaalisti, laulajia oli 7+7+5+9 eli yhtä monta naista kuin miestäkin. Harvinainen sekakuoro. 


Tässä kuoro esiintymisasuissa huhtikuun konsertin jälkeen. Äärimmäisenä vasemmalla lausuntataiteilija Riitta Vasenkari.

Konsertin alkupuolelta. Valitettavan paljon tuijotetaan nuotteihin.

Tämä osattiin ilmeisesti melkein ulkoa, parempi kontakti johtajaan.

Haapakosken Seppo eläytyi vauhdikkaan Ievan polkan solistina.
 Ensimmäinen osa laulettiin kuoroasuissa, sitten Liisa ja Hannu Seppälän laulaessa duettoa "Jo valkenee kaukainen ranta" kuoro vaihtoi asuja. Riitta Vasenkarin kertoessa tuosta Kaupunginteatterin esityksestä ehtivät Seppälätkin pukeutua Kiven maailman asuihin.


Toinen osa alkaa.

Lavalla eturivissä vasemmalta lukkari, Simeoni, Timo, Lauri, Aapo, Tuomas, Juhani ja Eero.

"Kiljukoon nyt kaikkein kaula...

..koska mielin virren laulaa voimasta seitsemän miehen".

Aapo, Tuomas, Juhani, Eero ja Toukolan kyläläisiä.

Yleisnäkymä.
Syksyn kiireet olivat tällä kertaa vähentäneet yleisöä, mutta mukavasti kuitenkin yli puoli salillista oli paikalla ja vastaanotto oli lämmin, runsaasti kiitosta sateli laulajille jälkeenpäin. Kuulemma yksi pariskujnta oli kysynyt miksi ette tule esittämään tätä Kanadaan. Kyllä varmasti esitämme jos vain sponsori löytyy!

Taitaa tulla kuorolle paineita kun pitää keksiä taas jotain uutta ja erikoista. Mutta haasteita ei pelätä, Arja on kekseliäs ja uutta on taas jo tulossa.

(Ryhmäkuva copyright Kari Eskola, muut kuvat copyright Anneli Solava)

Ei kommentteja: