tiistai 25. kesäkuuta 2013

Nuutinpäivän aloituskonsertti

Ison kuoron blogipäivitykset ovat talven ja kevään aikana olleet aika harvassa vaikka hommia on puskettu täysillä ja tapahtumia ollut aika paljon.

Koko yhdistys kaikkine ryhmineen aloitti laulukautensa Kulkusten 95-juhlavuoden aloituskonsertilla Akatemiatalolla Nuutinpäivänä 13.1.2013, kun Kulkuset oli 95 v ja 9 päivää vanha. Konserttiin ja sen jälkeen kokkareille oli kutsuttu Kulkusten ystäviä ja tukijoita.

Iltapäivä alkoi jääkylmässä salissa paikkojen kuntoonlaittamisella. Juhlan värit olivat sininen ja kulta. Lavalle nousi Kulkuslakana, johon Matti M oli tehnyt telineen, ja lavan reunaan aseteltiin pari nuuttipukkia. Ilman jeesusteippiäkään ei pärjätty. Hulina oli aikamoinen vielä kun äänenavausta olisi pitänyt aloitella.

Siihen se nousee.


Tuli tosi hieno, ja teipillä kiinni.
Lava koko komeudessaan tai melkein, toinen pukki puuttuu kuvasta.
 Eteiseen oli tehty hieno myyntipiste, josta halutessaan sai ostaa Kulkus-tuotteita, juhlakrapoja (suosituin tuote), levypaketteja, historiikkejä ja Kulkuskasseja.  
Ahkerat myyjät Teija ja Johanna.

Siitä sitten lauluntekoon. Äänentekijämme Maarit piti perusteellisen äänennaukaisun ja sitten päästiin lauluhommiin. Esiintyjinä olivat kaikki Kulkusten aktiiviset ryhmät: iso kuoro, SenioriKulkuset ja lauluyhtyeet Non Troppo Bene, Vivere ja Värssyn Väärtti. Harjoitusaikaa per ryhmä ei paljoa ollut, mutta toisaalta pitihän tässä vaiheessa jo konserttiohjelmisto olla valmis ;-).


Maarit aloittelee äänijumppaa.
Koko ryhmä jo vakavasti töissä.
Konserttiohjelmisto oli monipuolinen ja hieno. Kaikki ryhmät esittivät omaa parastaan. Sali oli melkein täynnä ja oli ihanaa laulaa. Siirryttiin tunnelmasta toiseen sujuvasti ja toivottavasti saatiin tunnelmat siirrettyä yleisön sydämiin. Konsertissa oli yksi kantaesitys. Tätä konserttia varten oli tilattu Liisa Matveiselta sävellys perinteisiin Nuuttirunoihin. Nuutissa ihan omat bassonuutit pääsivät luonnerooliin.

Iso kuoro tunnelmoi vielä joululauluilla.
Viveren käsittelyssä Törmän Arin Good News teoksesta Unto Us.
SenioriKulkuset teki hienon kiertokäynnin Vanhassa linnassa.
Arja töissä.
Non Troppo Bene jouluyössä.
Värssyn Väärtti Kulkusrokkaa, pianossa Tiina Syksy.
Nuutit on juoneet ja syöneet.
Komea bassonuuttirivistö.
Satu laittaa lisää löylyä, jotta saadaan joulu karkoitettua.
Lopussa kiitos seisoo ja kukitetut taiteelliset johtajat.
Konsertti oli hieno ja sitten alkoi cocktailkemut. Oli vain vartti aikaa laittaa sali kokkarikuntoon. Tarjolla oli kuohuviiniä ja pientä naposteltavaa. Naposteltavat teki kuoron oma kokki Päivi Lehtonen. Naposteltavalistalla oli näitä herkkuja: Varsinaissuomalaiset lammasmuffinit, Tulisen Nuutin Tapit, Korvasientä ja juustoa Kulkusissa, Kultasiniset Kulkusmacaronet, joista kieli värjaytyi siniseksi ja vielä ihastuttavat Kulkuskonvehdit, jossa "Kuori tummaa suklaata syvyyden ja kokemuksen merkiksi, täytteessä lempeää valkosuklaata, tulisten miehiemme iloksi myös chiliä, lempeiden hunajaisten naistemme kunniaksi mesiangervoa ja villin luontomme yhdistää metsävadelma". Kun pöytä oli katettu ja kuoharit kaadettu voitiin vieraat päästää sisään. Ja vieraita oli mukavasti, monta ihanaa onnittelijaa ja onnittelupuhetta. Ensin kuitenkin kohotettiin malja Kulkusten onneksi. Huonosti toimivaa mikrofonia (syynä taisi olla huono akku, koska kun kuoron varapuheenjohtaja Riku otti  äänityslaitteesta akun ja laittoi sen mikrofoniin, niin hetken se toimi oikein mainiosti), niin siis mikrofonia käyttivät edustajat seuraavista yhdistyksistä: Turun tuomiokirkon kamarikuoro Nova, Naantalin Laulajat, Suomen Työväen Musiikkiliiton Varsinais-Suomen piiri, Aino-kuoro, Sekakuoroliitto, Lapuan Sekakuoro, Odd Fellow Frater Aboensis -loosi, Kannel-kuoro, SULASOLin Varsinais-Suomen piiri, Uudenkaupungin Laulu-Veikot, Uudenkaupungin VPK:n Soittokunta, Mieskuoro Laulun Ystävät, Mieskuoro Laulun Ystävien Weterani Weljet, Salon Laulu-Sepot, Brahe Djäknar, Florakören, Åbolands Kammarkör ja kuoron omat impressarit Mauno Harju ja Heikki Haulisto.
Ovet avattu ja vieraat saavat tulla.
Maljan nosto Kulkusten onneksi.
Valmiina ottamaan vastaan onnitteluja.

Cocktailkemut oli kiva ajatus kuoron hallitukselta. Moni kiitteli sitä, että kerrankin sai jutella monen ihmisen kanssa kun ei ollut sidottu pöytään ja tuoliin vaan sai kulkea ympäriinsä ja vaihtaa juttukaveria ja kuulla kuulumisia monia. Tunnelma juhlissa oli iloinen ja alla muutama tunnelmakuva. Kiitoksia vielä kaikille juhlan tekijöille. Erityiskiitos Ravintola Kultaiselle Hirvelle.

Juhla valmiina alkamaan. Juhlajuoma odottaa.
Onnea Kulkuset!
Kokkimme Päivi.
Ihanat impressaarit Heikki ja Mauno.
Kulkuskonvehtehja ja -macaroneja.
Nostamme maljaa!

Todella taitava tarjoilija.
Macaroneja on syöty, kieli sen todistaa.
Juttupiiri.
Juttupiiri.
Juhlat voi väsyttää...
Ihania kuvia juhlista ottivat Kimmo Stjärnstedt, Ari Törmä ja Matti Harmovaara.


Ei kommentteja: