tiistai 25. kesäkuuta 2013

Konsertissa Kilven Kuoron kanssa

Nuutinpäivän konsertin jälkeen matka taas jatkui kohti seuraavaa konserttia. Oulussa Sekakuoropäivillä vuonna 2012 istuttiin Sekakuoroliiton hallituksen illallisella ja keskusteltiin siitä kuinka monta sekakuoroa täyttää vuosia vuonna 2013 ja huomattiin, että Kilven Kuoro ja Kulkuset molemmat juhlivat. Siitäkö suunnittelemaan yhteiskonsertteja. Konsertit päätettiin pitää 16. ja 17.3. Ensimmäinen Helsingissä Kallion kirkossa ja toinen Turussa Martinkirkossa. 

Helsingin konsertti oli Kilven Kuoron 100-vuotisjuhlavuoden avauskonsertti. Konsertin nimeksi tuli Exultate Deo. Kilpeläiset olivat järjestäneet karonkankin konsertin jälkeen Bottalle.

Lähdimme matkaan aamusta ja löysimme Kallion kirkkoon. Äänenavaus alkoi heti Hanna Remeksen johdolla. Kallion kirkko oli kaunis kirkko ja siellä oli mukava laulaa. Ohjelmistona meillä oli Törmän Arin Kävin erämaassa -sarja, Tommolan Teemun sovittama On suuri sun rantas autius ja Juha Holman Sweet Afton. Kirkossa oli kivasti yleisöä ja ohjelmisto laulettiin melko hyvin. 

Harjoituksissa Kallion kirkossa.
Yhdessä Kilven kanssa, Hannan johdolla lauloimme Toivo Kuulan Auringon noustessa ja Aarre Merikannon Sydämeni laulun. Ja sitten vielä suurkuorolla, johon kuului Kilpi ja Kulkuset ja kaikki paikalla olevat entisen Kilven kuoron laulajat, lauloimme Sibeliuksen Soi kiitokseksi Luojan ja Kuusiston Suomalaisen rukouksen.

Konsertin jälkeen suuntasimme Bottalle. Karonkka oli alkamassa ja hiukan jo hiukoikin. Joimme ensin maljan ja sitten alkoi ohjelma. Ohjelmaa spiikkasi kaksi hulvattoman hauskaa veikkoa Kilven Kuorosta. Nimiä en enää muista. Ohjelmassa oli paljon, yllätys, yllätys, lauluesityksiä. Kulkusten ryhmistä lauloivat Vivere ennen ruokaa ja Värssyt ja Viveren miehet ruoan jälkeen. Kulkusista kenelläkään ei ollut kameraa mukana, siispä kuvia karonkasta en voi tähän laittaa. Ilta oli hauska ja laulettiin paljon. Kotia kohti lähdimme hyvissä ajoin olihan seuraavanakin päivänä konsertti.

Sunnuntai koitti aurinkoisena. Kokoonnuttiin Martinkirkolle. Äänenavauksen ja harjoittelun jälkeen lauloimme hyvän konsertin suhteellisen vähäluikuiselle yleisölle. Kilven kuoro pitäytyi samassa ohjelmistossa kuin Kallion kirkossakin, mutta Kulkuset lauloivat hiukan enemmän: Sarmannon Moment Musical, Rauha, Rannalle nukkunut ja Hautaus sekä Toivo Kuulan Virta venhettä vie. Tästäkin konsertista tuli talteen yksi kuva ;-) jonka otti Remeksen Hanna konsertin aikana.


Karonkkaa emme päässeet pitämään, olihan sunnuntai ja maanantai on tiettävästi työpäivä. Kulkuset Kallion kirkossa -kuvan otti Leena Virta.

Ei kommentteja: