Kulkusten kokkaava altto-Päivi on julkaissut
keittokirjan.
Tässä se kirja on. |
Tiedossa on, että hän on ravintolakokki, biologi ja
kansanperinneihminen, joten näiden asioiden yhdistäminen on varmaan ollut
mielessä kun hän mietti kokkikirjaa. Ohjeita tulee nykyään todella runsaasti
julkisuuteen kirjojen, blogien, lehtijuttujen ja kaupan lehdyköiden muodossa,
oma markkinarako piti siis löytää.
Päivi ja keittokirja |
Kirjan julkaiseminen on
hieno juttu ja tästä halusin tietoa blogiin ja haastattelin siis Päiviä.
Nyt saa taas syyttää
sosiaalista mediaa. Ystäväni puutarhakauppias-ajoilta Laitilan Agrimarketista
valitti Facebookissa, miten vuohenputki valtaa koko puutarhan, keksi niille
käyttöä. Kirja lähtikin liikkeelle työnimellä 1000 ja 1 vuohenputkireseptiä.
Mutta kyllä jollain tasolla olen haaveillut keittokirjan tekemisestä ihan kokin
uran alkuajoista, nelisen vuotta sitten.
-
Miten kustantaja löytyi?
Olen opettanut Suomen
parasta villiyrttikokkia, Sami Tallbergia ja saanut häneltä oppia. Sami on
tehnyt mahtavan Villiyrttikeittokirjan readme.fi -kustantamolle (Tammen alakustantamo), ja otin
tähän samaan kustantamoon yhteyttä kun tiesin heidät
"villiyrttiystävällisiksi". Sami vielä suositteli minua kustantamon
johtajalle, ja niin urkeni ura keittokirjailijana heti ensimmäisellä
yrityksellä.- Miten pitkä aika meni reseptien keräämiseen/kehittelemiseen?
Toukokuusta helmikuulle, eli noin yhdeksän kuukautta. Vakiomäärä erinäisten teosten haudutteluun?
- Millainen vastaanotto on ollut?
Iloinen ja innostunut.
Tykätty on erityisesti kauniista kuvista, reseptien muunneltavuudesta ja
yksinkertaisuudesta, ohjeiden monipuolisuudesta, humoristisesta otteesta
kirjoituksissa ja siitä, että juuri puutarhan rikkakasveihin ja
ylituotteliaisiin hyötykasveihin kohdistuvaa keittokirjaa ei hyllyissä ole tätä
ennen näkynyt.
- Onko tulossa uusia kirjoja?
Kyllä varmaan joskus,
mutta tuskin ihan hetkeensä.
- Mitä haluat kertoa taustaksi, mistä keksit
vaihtaa alaa tai kehittää ja laajentaa sitä?
Tutkijan työ on rankkaa
yksinpuurtamista, työ pienissä pätkissä ja puolet ajasta menee rahoituksen
hakemiseen, neljäsosa etenemisen raportointiin. Kun työsopimukseni katkaistiin
vähintäänkin törkeällä tavalla, katkesi samalla kamelin selkä sen verran
pahasti, että päätin back upiksi hankkia toisenkin ammatin, jonka parista
löytää helpommin töitä ja jossa näkee työnsä tulokset nopeammin.
- Tuntuuko että olet nyt oikealla alalla?
Tuntuu - voi
mukavasti yhdistää sekä biologian että ruuanlaiton! Ja asiakaspalvelu on myös
mun juttuni, vuorovaikutus kiinnostuneiden asiakkaiden kanssa on tosi
antoisaa.
- Ja lopuksi suhteesi musiikkiin ja
laulamiseen!
Laulaminen on mahtavaa
vastapainoa työlle. On hienoa, kun Sadun johdolla on oltava täydellisen
keskittynyt tunnelmaan, siinä pääsee äärettömän hyvin irti kaikesta "maallisesta".
Kuoro on mainio modulaari-instrumentti, on mielenkiintoista seurata kun
raakilekappaleista muotoutuu kauniita teoksia. Ja minähän laulan, joka päivä ja
paljon - ainakin kunnes vakiyleisö (Ilmari 8 kk) oppii sanomaan vastaan.
Olen lukenut kirjan läpi,
en kuitenkaan vielä ole kokannut mitään sen ohjeista. Keittokirjojen lukeminen
on mieluisa harrastus ja ajanviete. Minulla ei ole puutarhaa tai naapuria jolla
olisi ja siksi on hienoa että kirjassa annetaan
vaihtoehtoja ja siinä löytyy myös ohjeita joiden ainekset löytyvät joko
Kauppatorilta tai marketista. Kokenut kokki ymmärtää itsekin miten ohjeita voi
muunnella jos kaikkia aineksia ei ole, mutta vinkit auttavat epävarmoja ja ehkä
vähemmän kokanneita harrastajia.
Kiitän myös hienoja kuvia, jotka on ottanut Päivin elämänkumppani Jani Koski.
Moni kuorolainen on jo hankkinut kirjan ja ilmeisesti myös moni Päivin facebook-kaveri. Suosittelen!Tässä Päivi kirjoittaa omistuskirjoitusta kirjaani. Kuten huomaatte niin Vapunpäivänä Vartiovuorenmäellä. |
Jäämme odottamaan seuraavaa keittokirjaa. Päivistä lisää osoitteessa www.perinnepata.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti