torstai 20. joulukuuta 2012

Joulu tulee

Tänään olen ostanut kuusen. Joululahjoja pitää vielä hankkia kolme ja sen jälkeen alkaa se suurin urakka, huushollin siivoaminen.  Jouluruokien hankkiminen ja tekeminen täyttää sitten viikonlopun.

Tämä kuva oli tänä vuonna joulukortissani ja sillä haluan toivottaa kaikille blogin lukijoille hyviä pyhiä.  Otin kuvan SULASOLin Varsinais-Suomen piirin Itsenäisyyspäivän kirkkojuhlan yhteydessä Tuomiokirkon sakastissa, jossa avasimme äänemme.


Pari päivää sitten pistäydyin Ruissalossa kasvitieteellisessä puutarhassa.  Mukavaa olla välillä ikään kuin etelässä, poissa pakkaskeleistä ja lumesta. Tuokoon myös tämä kuva sieltä joulutunnelmaa. Jouluaattona kello 07 olen mukana laulamassa Tekniikan Laulun kanssa Kauppahallissa. Non Troppo Bene laulaa myös, tervetuloa kaikki kirkassilmäiset lapsukaiset jotka ovat heränneet aikaisin aamulla jännittämään pukin tulemista! Sen jälkeen voi vielä ostaa jotain joulupöytään.  Muistan kuinka 1950-luvulla kävin äitini kanssa ostoksilla hallissa jouluaattona ja kuuntelimme ensin joululaulut.  Silloin lauloi Lihakauppiaiden kuoro, nyt on Tekniikan Laulu vastannut monta vuotta siitä, että joululauluperinne jatkuu.

Syy siihen että käytiin ostamassa jouluaattona leikkeleitä ja italiansalattia oli tietysti se, että jääkaappi oli hyvin pieni, eikä voinut hankkia ruokia paljon etukäteen. Hallin italiansalaatin muistan harvinaisena jouluherkkuna, ei siihen aikaan ollut mitään marketteja joissa myytiin Saarioisten tai Atrian tehdasvalmisteisia eineksiä. Lihaliike Jokinen oli hovihankkijamme, enoni oli jo ennen sotia ollut siellä juoksupoikana. Siellä se lihaliike vieläkin on ensimmäisenä kun astuu sisään Eerikinkadulta.

Laulajan joulutauko on kuitenkin aika lyhyt. SenioriKulkuset laulavat joulun pois konsertissaan Vanhalla Raatihuoneella loppiaisena 6.1 kello 15. Sitä ennen on samalla viikolla kuoroharjoitukset, joten pääsen taas hyvän harrastuksen pariin. Kulkusten konsertti Nuutinpäivänä on seuraava etappi Kulkusten matkalla juhlavuoden aikana.

Oikein Hyvää Joulua ja kaikkea hyvää vuodelle 2013!

Ei kommentteja: