sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Ystävyyden joulukonsertti


Sekakuoro Kulkusten joulukonsertti oli yhteistyönä Odd Fellow-järjestön kanssa järjestetty ystävyyden joulukonsertti Martinkirkossa jo lauantaina 24.11. Aikaisin (kirkko ei kai ollut myöhemmin vapaana), mutta ihan hyvä näin, eipä iskenyt suureen joulukonserttiruuhkaan. Ehkä juuri tästä syystä väkeä oli kutakuinkin kirkon täydeltä, joten taas tuli rahaa hyväntekeväisyydelle. Osa hyväntekeväisyydestä ohjautuu Kulkusille, koska Kulkuset ovat myös myyneet lippuja.

"Järjestävän seuran" Frater Aboense-kvartetin esitysten jälkeen Kulkuset marssivat kirkon keskikäytävää lavalle. Tyylikästä, onneksi en ollut näkemässä sitä hässäkkää joka kuulemma oli eteisessä, pikkulintuset lauloivat siitä. Järjestäytyminen ja lavalle meno olisi kyllä hyvä aina harjoitella.  Nimimerkki Kokemusta on.

Nautin konsertista. Sekä kuoro että kuoron pienyhtyeet hoitivat leiviskänsä ansiokkaasti. Kun oli erilaisia kokoonpanoja tuli myös vaihtelua ohjelmistoon ja se on hyvä juttu. Ohjelmiston valinnasta voi tietysti olla monta mieltä, ja joku laulu miellyttää enemmän kuin toiset. Kun oli paljon vieraampaa ohjelmistoa, niin nuo lopussa lauletut pari "pakollista" jättivät kaikille tutun joulumielen kotimatkalle.

Taitoni ei riitä esitysten tarkempaan analysointiin ja tiedän että Satu on ahkerasti harjoittanut kuoroa ja karsinut mahdolliset virheet. Jotain pikkuvirheitä tulee aina ja ne tekevät live-tapahtumasta konsertin. Jos haluaa kuulla steriiliä ja täydellistä laulua voi kuunnella levyjä kuulokkeilla.

Sallittaneen kuitenkin, että lainaan tähän kevätkonsertin jälkeen kirjoittamani blogin tekstiä: "Satu osaa loihtia esiin kuorosta kauniita pianoja ja pianissimoja, mutta tuli hieman mieleen - kerettiläisesti ehkä - että pianot olisivat vielä vaikuttavammat jos välillä saisi kuulla kunnon forten."


Kulkuset ovat usein laulaneet tämän upean alttaritaulun edessä. Kirkko oli täynnä mutta eturivit oli varattu kuorolaiseille.


Konsertti on ohi ja Satu sai kukkia. Mutta ihmiset katsovat toiseen suuntaan.  Mitä siellä on?

Siellä on lisää kuorolaisia, kaikki kun eivät mahtuneet samaan kuvaan.
 
Olen säästänyt suurimman virheen ja suurimman puutteen lopuksi, eikä se ole Kulkusten syytä. Vaikka jo viime vuonna lähetin palautetta "Outo Heppu"-yhdistykselle, niin taas käsiohjelmasta puuttuivat kaikki tiedot laulujen tekijöistä. Paitsi että se vähentää suuresti konserttinautintoa, niin se on suorastaan hävytöntä säveltäjiä, sanoittajia ja sovittajia kohtaan. Ettei vaan hän joka on sinänsä kauniin ohjelmalehtisen suunnitellut ole ajatellut, että ohjelma on tyylikkäämpi näin. Tähän olisivat nämä tekijätiedot mahtuneet oikein hyvin.

Katariina kertoi runojen ohessa osan laulujen tiedoista, mutta osa jäi täysin vieraiksi. Kun minulle oli paljon vieraita lauluja, niin arvaan että monelle yleisössä oli vieläpä enemmän vieraita lauluja. Onneksi sentään internetissä asuu Herra Google, jonka tiedot ovat laajat ja monipuoliset. Mutta tuskin sentään on tarkoitus että yleisö istuu näpräillen älypuhelinta tai ipadia.
Ihanaa kun saa olla mielensäpahoittaja. Ensi vuonna en kyllä tule konserttiin ellei tätä asiaa ole korjattu. Tai minulle annetaan erikseen monistettu ohjelma jossa nämä tiedot ovat.

Ei kommentteja: