tiistai 11. syyskuuta 2012

Kari Turunen 50 vuotta


Kari Turunen johti Kulkusia 1995-2000. Se oli kuorolle vahvan kehittymisen aikaa ja Kari sanoi itsekin kehittyneensä paljon näinä vuosina. Kari tuli kuoron johtajaksi nuorena miehenä ja nyt hän on täyttänyt 50 vuotta. Uskomatonta!


Yksi huippukohta tänä aikana oli kahden viikon konserttimatka Yhdysvaltojen Keski-Länteen syyskuussa 1998. Saimme keskittyä laulamiseen ja matkailuun, kännykät eivät toimineet ja kotimaan asiat olivat pitkälti poissa mielestä. Iltaisin sentään pystyi soittamaan kotiin. 


Tässä kuva viimeisestä illasta. Saimme vihdoinkin lyödä vapaalle ja tässä Kari taidokkaasti rakentaa tornia. Istuimme motellin naapuritontin ruohomatolla. Jonkin verran oli siinä vaiheessa jo tyhjiä.Karin kanssa kautemme päättyi konserttiin Sopronissa Unkarissa heinäkuussa 2000. Mutta ei hän  ole meitä unohtanut. SULASOLin Laulu- ja Soittojuhlilla Porissa vuonna 2007 Kari marssi kulkueessa Kulkusten kanssa.


Tässä kuvia ennen kuin kulkue aloitti matkansa, Kari vaihtoi mielipiteitä kuorolaisten kanssa leppoisan ilmapiirin vallitessa.  Eikä bloggaaja voinut vastustaa kiusausta laittaa kuvan myös itsestään ja Karista.Lähetimme kaikki kuorolaiset Karille kortin Amerikasta.  Lähetimme eläinkortit, koska Kari oli käskenyt meidän laulaa kuin eläimet. Tai jotain siihen suuntaan. Kortit odottivat häntä kotona kun hän palasi matkaltamme.  Syksyn kuoroleirillä Paimiossa ne olivat sitten esillä, riippuivat pyykkinaruista.

Kun Kari täytti 40 vuotta lähetimme Turku-aiheisia kortteja ja nyt lähetimme taas kortteja. Piti olla soivia tai sitten vaan ihan mitä kortteja tahansa. Kari kertoi saaneensa kulkuslaulajilta nyt ehkä 15 korttia, alle parikymmentä kuitenkin. Hän ilmoitti että hänelle tuli heti etsimättä mieleen korttisaalis erään tietyn Amerikan-matkan jälkeen!


Paitsi että Kari on kuoronjohdon guru, niin hän on myös innokas kriketinpelaaja. Hän on ollut  Suomen maajoukkueessa, kapteenina jopa muistaakseni. Tässä Kari krikettivarusteissa tervehtii ja kiittää kaikkia onnitteluista. 

Onnea Kari! 

Montako korttia Kari saa kun täyttää 60 vuotta?

Ei kommentteja: