keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kustavissa

Kustavissa vietettiin 22.7.2012 kesäasukkaiden kirkkopyhää. Päiviö Kangas oli jo viime vuonna koonnut sinne kuoron. Tänä vuonna kuoro koottiin taas Kustavissa tai lähiseudulla asuvista kesäasukkaista, jotka 90-prosenttisesti laulavat tai ovat laulaneet SenioriKulkusissa. Bloggaaja, joka ei ole mökkihöperö,  ajoi Turusta tenorivahvistukseksi.

Kustavin kirkko on 1700-luvulla rakennettu kaunis ja tunnelmallinen puukirkko, jossa kuten vanhaan saariston laivanvarustajapitäjän perinteeseen kuuluu, on myös votiivilaivoja.



Ensin harjoittelimme kirkossa uuden kanttorin kanssa Suomalaisen rukouksen urkusäestyksellä. Sillä avattiin jumalanpalvelus ja lauloimme saarnan jälkeen vielä Suojelusenkelin, sovitus Päiviö Kangas. Toimimme myös kirkkokuorona.

Veikko Nikander ja Anja Vesa lukivat Kirkastussunnuntain raamatuntekstit. Kuvan heistä otti Marja-Liisa Kangas urkuparvelta.




Kirkkokahvin jälkeen lauloimme vielä pappilan salissa kauniiseen, aurinkoiseen kesäpäivään sopivat Mä oksalla ylimmällä ja Kun kävelin kesäillalla. Vaikka oli keskipäivä. Pappilan salissa oli olo melkein kuin Alastalon salissa.

Pappilan salissa. Kuva Dave Meharry.
Kuoro poseeraa kirkkokahvien jälkeen kanttorin kanssa. Anja Vesa oli jo ehtinyt lähteä.

Bloggaaja ehti myös käydä katsastamassa kirkkomaalla Kustavin suuren pojan Volter Kilven hautapaaden.  Kamera ei ollut silloin mukana.



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tämän kesäasukkaiden kuoron työnimi oli MIXERI, kuvannee osuvasti ..