torstai 8. tammikuuta 2009

Tyytymättömiä naisia

Jaaha, naisilla (80%:lla) on kovia ulkonäköpaineita, kertoo TV tänään. Vain 4,9 % suomalaisnaisista on tyytyväisiä painoonsa. Hups. Monikohan on tyytymätön ääneensä? Tämä bloggari on.
Minäpä alan kirjoittaa äänellä, johon olen tyytymätön: MEZZO. Sekakuorossa tuo äänityyppi sijoittuu alttoon, naiskuorossa I alttoon. Mezzoni ei riitä laulamaan alttostemman matalimpia ääni ja niinpä vain availen suutani. Mieluiten mezzoni laulaa läheltä sopraanoa, mutta siihen taito loppuu. Että semmosta tänään.

2 kommenttia:

Harmaaparta kirjoitti...

Oi voi Mezzo-kulta, ei ole mikään uusi tai turha vuodatus. Meikäläinen on koko ikänsä taistellut siellä tenorin ja basson välimailla. Baritoni, matala tenoriksi, korkea bassoksi ja lattia tulee vastaan.

Kävimme Grinnellin kuorolaisten kanssa melko tarkkaan 10 vuotta sitten kaljalla Old Bankissa. Yksi kaveri valitti, että on Third tenor. Tarjosin hengenheimolaiselle paukun.

Anonyymi kirjoitti...

Draamaa on ollut stemma-asioissa monella. Aloitin kauan sitten kuorossa sopraanona ja sitten tuli siirto alttoon. Harmitti tietenkin. Olin jo alkanut opetella heleää sopraanonaurua huonoin tuloksin tosin. Altto on mielenkiintoinen stemma ja hillitty alttonauru on ihan helppo juttu. Muuan kuorolaulun ohjaaja opasti sopraanoita: "Laulaessa kasvojen pitää olla kuin olisitte kylässä" ja alttoja: "Alttojen naaman pitää olla pitkänä niinkuin kotona".