perjantai 9. tammikuuta 2009

Kuorot mediassa

No niin, onpa aikoja eletty! Suomenkieliset ryntäävät parempaa elämää kohti nostamalla kuorolaulun muotiin radion ja TV:n kautta. Hyvä niin, saadaan ruotsinkieliset kiinni tälläkin kulttuurin osa-alueella. Ensin tuli KUOROON!, sitten Turun alueella Kööriakatemia ja edelleen TV4:ssä Kuorosota. Eikä se tähän lopu, jatkona tulee TV2:n Suomen Paras Kuoro 2009. TosiTV alkaa kiinnostaa.
Kööriakatemian konsertti soi taustalla, Kulkuset juuri vuorossa. Voi että tämmöstä vanhaa kuorofriikkiä ihan itkettää. Muistan kymmenet vuodet, jolloin SULASOLin laulu- ja soittojuhlat eri puolilla Suomea tuskin saivat riviäkään paikalliseen sanomalehteen puhumattakaan valtakunnan lehdistä. Kuitenkin laulujuhliin osallistui parhaimmillaan lähes 10000 kuorouskollista laulajaa.
Toivon, että TV2:n kilpaan ilmoittautuvat kaikki Suomen kuorot muistaen "Ei tärkeää ole voitto, vaan jalo kilpa".

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuorokilvassa on jännittävä viikko. Kärjessä on vaihtelevassa järjestyksessä Carmeninae, Naantalin Laulajat ja Kulkuset. Kuunneltuani yle-areenasta konsertin moneen kertaan on oma suosikkini Kulkuset. Se laulaa puhtaimmin, yhtenäisimmin, tarkimmin. Rakovalkealla ei lauluna anna kuorolle sellaisia draamallisia aineksia kuin Kulkuriveljeni Jan ja Ontuva Erikson -tarinat, jotka herättävät kuulijassa voimakkaampia tunteita. Esityksen ja sovituksen hienoudet voivat jäädä suurelta yleisöltä huomaamatta.