torstai 29. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän kirkkojuhla

SULASOLin Varsinais-Suomen piiri on tietääkseni jo yli 65 vuotta järjestänyt Turun Tuomiokirkossa Itsenäisyyspäivän Kirkkojuhlan. Tänä vuonna se vietettiin piirin 70-vuotisjuhlakonserttina.  Esiintymässä oli kuusi kuoroa ja seitsemäs oli mukana yhteisnumeroissa ja esiintyi karonkassa.


Heidi Gräsbeck veti ensin kaikkien kuorojen yhteisen äänenavauksen ja sitten jokaiselle kuorolle oli varattu 15 minuuttia sound check-aikaa. Lopuksi ennen kuin yleisö tuli paikalle ehdimme vielä harjoitella Finlandian. Yhteisnumerot johti piirin ja koko SULASOLin taiteellinen johtaja Timo Lehtovaara.

 

Konsertti oli mukava läpileikkaus piirin kuoroista tyttökuorosta seniorikuoroon. Yleisöä oli ilahduttavan paljon, enemmän kuin näissä tilaisuuksissa tavallisesti. Se voi osaltaan johtua siitä että monta kuoroa tuo paikalle monta "surevaa omaista".  Lopuksi perinteinen Hoosianna ja sitten Finlandia sekakuorosovituksena. Upeasti soi, yli 200 laulajaa ja paljon miehiä, siis enemmän kuin sekakuoroissa normaalisti.

Tilaisuushan alkaa aina Suomen lipun ja piirin lipun tulolla ja päättyy siihen että ne viedään pois. Tällä kertaa lippuja kantoi duo Arit eli Ari Törmä ja Ari Matilainen.  Airuet olivat Naantalin Laulajista.

Konsertin jälkeen oli Kårenilla karonkka. Valitettavasti paikalla oli vain noin 50 juhlijaa. Suurin osa laulajista halusi ilmeisesti mieluummin katsoa televisiosta kuinka Sauli ja Jenni sanoivat päivää vierailleen. Suomen suosituin televisio-ohjelma, joten on kai se ymmärrettävää. Tosin sen olisi voinut katsoa Areenalta myöhemmin.

Karonkka aloitettiin juhlallisesti alkumaljalla ja laulamalla Maamme-laulu. Pöydissä lauloimme stemmoissa juomalauluja.  Kaikki laulut eivät välttämättä olleet kaikille tuttuja, mutta olihan eteen tuotu nuotit. Eikö se riitä kuorolaulajille? Ihan hyvin selvittiin lauluista.
  
Terhi Lehtovaara johti Sigynella-kuoroa ja Timo Lehtovaara kaikkia kuoroja päätösnumeroissa.
Naantalin Laulajien puheenjohtaja Niina Ahlstrand on onnitellut. Piirin sihteeri Sirkku, puheenjohtaja Harri ja taiteellinen johtaja Timo ottivat vastaan onnittelut.
Harri isänmaallisen värisen kukan takana.  Sininen puuttuu.

Heidi ja Harri.
Juomalauluja lauletaan.  Tero ja Sirkku osaavat....

...samoin Maarit.
Illan aikana kuultiin Kulkusia, Vivereä ja Salon Laulu-Seppoja. Lopuksi käytiin karaoken kimppuun, Arto Leino oli tuonut laitteet. Laulut toimivat myös tanssimusiikkina halukkaille.

Vivere sivulta.

Miehekästä Vivereä
Salon Laulu-Sepot lauloivat karonkassa Juicea.  Muut seuraavat tarkkaavaisesti esiintyjiä, Arilla on muuta mielessä.
Ainakin yksi Kulkusista löytyy lattialla.

Suomi täyttää 100 vuotta.  Saa nähdä millainen tapahtuma Itsenäisyyspäivän kirkkojuhla on ensi vuonna, jolloin pyöreät vuodet tulevat täyteen.  Kirkko on jo varattu meille. Jäämme jännityksellä odottamaan mitä piirin hallitus keksii.

Ei kommentteja: