maanantai 4. tammikuuta 2016

Joulu varisi jo puusta.

SenioriKulkuset ovat nyt neljä vuotta pitäneet jälkijoulukonsertin. Loppiaisen aikaan on huomattavan paljon vähemmän joulukonsertteja kuin ennen joulua. Jostain kumman syystä.

Tänä vuonna  konsertin teemana oli Joulu puusta variseepi. Hienon ja oivaltavan mainoksen ja käsiohjelman oli tehnyt bassomme Seppo Haapakoski. Taas kerran kiitämme!

 

Johtajamme Arja Lyly kävi Turun Kaupunginorkesterin Sing along-konsertissa ja huomasi, että sama teema kyllä sopii myös kuorokonserttiin. Niinpä tuttujen laulujen sanat painettiin käsiohjelmaan ja kuorolaiset lauloivat stemmojaan muun yleisön joukossa. Toki sellainen joka osasi stemmoja sai laulaa myös niitä. Tämä toimi erinomaisen hyvin laulussa Maa on niin kaunis. Moni paikalla ollut oli vuosien varrella laulanut jotain ääntä seka-, mies- tai naiskuorossa. Kaikkihan ne sointuvat yhteen.

Vanhan Raatihuoneen sali täyttyi kaksi kertaa iltapäivällä 3.1. Tuolit oli järjestetty poikkeavalla tavalla ja kuorolaiset istuivat yleisön joukossa. 
 
Tässä valitaan vielä mihin kuorolaiset menevät istumaan.

Tältä sali näytti. Vasemmalla Kulkusten puheenjohtaja  Harri mukana laulamassa bassojen kanssa. Punaisessa paidassa edessä entinen kulkusbasso Hannu Meristö. Hän oli jopa pukeutunut kuoron teeman mustaa  ja punaista mukaisesti.

KulkusSiskot laulavat ja Marjatta Sigfridsson johtaa.
Arja säesti.

Timo laulaa.
Konsertti päättyi Tiernapoikien esitykseen. Tiernapoikina esiintyivät Terho Simola, Jussi Toivonen, Hannu Seppälä ja Ilkka Lindroos ja he lauloivat kvartettisovituksia. Muutamaan tuttuun tiernapoika-lauluun sai yleisökin tulla täysin rinnoin mukaan.

Komeat ja komeasti laulavat tiernapojat. Huomatkaa että murjaanien kuningas on niin hieno mies, että hänellä on solmio ja kaikki.

Arja oli suunnitellut että konsertti kestää tunnin ja kun ensimmäinen päättyi näytti puhelimeni aikaa 14:00.  Tämä on ammattitaitoa. Toinen kesti hieman kauemmin, yleisö pyysi ylimääräisen. Ja kuoro heltyi.

Jäi sellainen fiilis, että ensi vuonna jälkijoulukonserttimme toteutetaan aivan saman konseptin mukaan. Se todella toimi! Yleisö kehui, tunnelma oli hieno, kuoro nautti ja sali täyttyi. Mitä muuta voi toivoa?

Ei kommentteja: