sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Magnifico joulukonsertti

Tätä kirjoitettaessa eilen eli 12.12. oli joulukonsertti, joka Heidin alkujuonnon mukaan tulee olemaan  fantastico, magnifico.  Ja oli se mielestäni kaikkea tätä. Aivan upea kokemus!

Koko syksyn ajan on harjoiteltu joulukonserttiohjelmistoa, molemmat kuorot omaa ohjelmistoaan ja sitten yhteisnumeroita. Sellainen tutina on ollut, että yhdistetystä kuorosta tulee "se juttu". Kyllä se näin oli, se oli hienon konsertin huippu.

Kokoonnuimme äänenavaukseen ns. Crichton-saliin kello 14. Maarit piti puolen tunnin perusteellisen äänenavauksen.Harmaaparrat ovat aina tyylikkäitä.  Tässä tenori Matti Harmovaara.
Seniorien mustapaitaista bassorivistöä
Tuskin tarvitsee esitellä kuka on flyygelin takana
Sitten kokeilimme Arjan kanssa aloituksia, kunnes päästiin Sigyn-saliin. Aika suuri osa harjoitusajasta kului logistiikkaan.  Suunniteltiin ja harjoiteltiin, miten mahdumme lavalle, miten miehet telineille, mistä marssimme sisään ja mistä ulos jne. Jäi toki aikaa myös akustiikan makusteluun.


Sigyn-saliin oli myyty lippuja niin aktiivisesti - kiitos kuorolaiset - että vain muutama lippu oli enää jäljellä myytäväksi ovella.  Heti tuntia ennen konserttia ensimmäiset olivat jo jonossa. Upeaa laulaa täydessä salissa.

Ennen konserttia jokainen keskittyi omalla tavallaan, juotiin, syötiin eväitä, levättiin ja varttia vaille oli Heidin kuoroselfien vuoro.

Konsertin väreiksi oli valittu musta ja punainen.
 

Heidi otti kuoroselfien
Tässä joku jo poistuu vauhdikkaasti kuvasta. Iloisia ilmeitä.
 


Backstagella odotettiin ja bloggeri päätti yrittää ottaa selfien tavallisella eli oikealla kameralla. Käy se näinkin ja hienot rakennelmatkin pääsivät kuviin.

SenioriKulkuset aloittivat, sitten Kulkusten laulajat tulivat luomaan yhteisen suurkuoron, Juonnoissa oli kansainvälisyyttä.  Kuultiin suomea, ruotsia, englantia, venäjää, esperantoa, espanjaa, saksaa ja viroa. Eiköhän yleisölle käynyt aika selväksi että tämä kuorojen yhdistäminen oli ainutlaatuinen tapahtuma.  Kiitos juontajille Sepolle ja Päiville, jotka joutuivat töihin vielä tauon jälkeenkin.  Heidi ja Arja hoitivat suomen, ruotsin, esperanton ja espanjan tässä vaiheessa ja saivat sitten keskittyä johtamiseen.  Osaavaa väkeä meillä!

Tauon aikana saimme jo kuulla lämpiön puolella kehumisia.  Tauon jälkeen Kulkuset lavalle, ja sitten taas suurkuoro.  Konsertti päättyi lauluun Kilisee, kilisee Kulkuset. Miten muutenkaan?

Bloggeri kävi kuuntelemassa Kulkusia. Kännykän tekniikka ei oikein ole riittänyt.  Taustalle heijastettiin vanhoja joulukortteja.
Konsertin jälkeen suuntasimme karonkkaan Hansa-saliin.  Hirveän nälkäisinä. 

1 kommentti:

Kaa kirjoitti...

Varmasti hieno konserttikokemus sekä kuorolle että yleisölle! Onnittelut!