keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Teemun suunnittelema dramatisoitu konsertti

Teemu Tommola oli Kulkusten johtajana 2000-2006. Teemu toimii nykyään muun muassa Etelä-Suomalaisen Osakunnan Laulajien eli EOL:in johtajana. Tämän kuoron kanssa hän oli Turussa Keskiajan markkinoiden aikana.


Dramatisoitu konsertti Moniääninen Eurooppa oli Tuomiokirkossa 25.6. Kirkon etuosassa oli siirreltävät tuolit laitettu u-muotoiseen asetelmaan ja kuoro esiintyi siis yleisön ympäröimänä. Laulua ja soittoa kuultiin myös yleisön takana eri puolilla.  Tämä toimi erinomaisen hyvin.

Konsertissa kuljettiin musikaalista polkua Hildegard Bingeniläisestä noin vuonna 1140 Carlo Gesualdoon, Claudio Monteverdiin ja William Byrdiin 1500-1600-lukujen taitteessa. Laulujen välillä nähtiin pieniä kuvaelmia ja jopa tanssia. Kokonaisuus kiinnosti, viihdytti ja toimi erittäin hyvin ja sopi Tuomiokirkkoon ja Keskiajan markkinoille kuin tässä yhteydessä hieman ontuva klassinen vertaus nyrkki silmään. 

Teemu oli suunnitellut, tehnyt käsikirjoituksen ja johti musiikin.  Lisäksi hän ehti laulaa soolon, soittaa nokkahuilua ja selloa ja näytellä pienen roolin. Monitaitoinen mies. Kiitän myös käsiohjelmaa, joka oli (ja on, se on tietysti tallessa) erittäin informatiivinen. Laulujen suomennosten lisäksi oli paljon muuta tietoa. Enpä esimerkiksi ollut tiennyt aikaisemmin, että Carlo Gesualdo oli 30-vuotiaana surmannut vaimonsa ja tämän rakastajan.

Harmi että Kulkuset oli samana aamuna suunnannut Riikaan festivaaleille, moni olisi varmasti nauttinut konsertista. Tätä Teemukin harmitteli, olisi ollut  mukava taas tavata.


Ei kommentteja: