perjantai 14. helmikuuta 2014

Seitsemän veljestä Impivaarassa

SenioriKulkusilla on hieno kooste Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä musiikkina Kaj Chydeniuksen Turun Kaupunginteatterin legendaariseen esitykseen 1970-luvulla säveltämät laulut. Impivaaran uimahallin avaamisesta korjausten jälkeen tuli Ystävänpäivänä eli 14.2014 kuluneeksi tasan kaksi vuotta. Uimahalli sijaitsee Impivaarassa, ja eri osat on nimetty Aleksis Kiven näytelmän teemoihin sopivasti, iso 50 metrin allas on esimerkiksi nimeltään Venla.

Uimahallissa oli havaittu, että esityksemme sopii Impivaaran ympäristöön paremmin kuin hyvin ja kuorolle kävi kutsu tulla esiintymään. Siitä oli hieno juttu hallin nettisivuilla. Esitys oli kello 16 ja jo kello 15 alkaen kokoontui laulajia kokoustilaan. Vaatteiden vaihtoa, äänenavausta ja muuta.  

Odotusta. Kokoustiloista näki hyvin halliin.
Lisää odottajia.

Kello 15.50 kuulutettiin että kymmenen minuutin kuluttua "seniorikuoro Kulkuset" laulaa hallin 50 metrin altaan äärellä. Samalla tultiin kertomaan, että ulkokengillä ei saa halliin mennä ja ennen kuin mennään allastiloihin on laitettava siniset kenkäsuojat kenkien päälle.


Tässä viritellään kuoroa asemiin. Huomatkaa kenkäsuojat.

Käveltiin halliin ja aloitettiin tasan kello 16.  Olimme saaneet lainata jumpan ohjaajien mikrofonit. Niitä oli kolme ja kun yksi annettiin juontaja Riitta Vasenkarille, piti kahta muuta jatkuvasti vaihdella veljekseltä toiselle ja myös Arjalle kun hän lauloi soolon. Muutenhan Arja säesti sähköisellä soittimella, ei tässä esityksessä enää mitään johtajaa tarvita. Kuoro lauloi kyllä ihan akustisesti vaan. Tämä "mikrofonishow" ei pahemmin haitannut kokonaisuutta, sillä pidimme mikrofonit kädessä, emme laittaneet niitä päähän kuten esiintyjillä langattomat mikrofonit esityksissä yleensä ovat.

Veljekset ja muut vauhdissa

Esitys meni kuorolaisten mielestä hyvin, mutta piti kysyä myös yleisöltä. Kokonaisuus oli ollut hyvä, kuoro oli kuulunut hyvin. Eräs bloggerin tuntema rouvashenkilö - kokenut kuorolaulaja - kuunteli altaassa ja oli välillä uinut altaan toiseen päähän ja hyvin oli kuulunut. Samanlaisia kommentteja kuulimme myös muilta. Yksi kuoron laulaja oli uimassa ja kuunteli sieltä, aikataulut olivat menneet hieman sekaisin.

Lukijaa tietysti kiinnostaa kuulla oliko yleisöä. Fanejamme oli tullut mukaan neljä kappaletta ja muu yleisö ui altaassa ja muutama istahti välillä penkille kuuntelemaan.  Valtavia taputuksia ei kyllä tullut, mutta ilmeisesti oltiin tyytyväisiä, järjestäjät ainakin olivat. Meille oli etukäteen kerrottu, että hallissa on hyvä akustiikka. Me totesimme, että näin on.

Tämä oli muuten seitsemäs kerta kun tämä kokonaisuus esitettiin. Tilauksia otetaan vastaan.


Esiintyjät esityksen jälkeen. Vasemmalla Riitta Vasenkari ja Arja Lyly


 Olisimme saaneet ilmaisen sisäänpääsyn saunaan ja uimahalliin, mutta tyydyimme tällä  kertaa vain juomaan kuoron tarjoamat munkkikahvit Ystävänpäivän kunniaksi ja lähdimme kotiin. Kaikki taas kokemusta rikkaimpina.

Munkki oli Ystävänpäivän kunniaksi tietysti sydämen muotoinen.

 

2 kommenttia:

Yölintu. kirjoitti...

Niistä yleisön reaktioista: Altaassa polskivan yleisömme oli tietty hankala taputtaa, mutta bloggaaja ei tainnut kuulla niitä ' bravo' huutoja.

Harmaaparta kirjoitti...

Vaikka hallisa oli hyvä akustiikka eivät ne huudost kuuluneet bloggaajan korviin. Sääli. Oliko varmaa ettei bravohuudoistta ollut kloorivettä joukossa?