sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kulttuurimatka Helsinkiin

Joskus toukokuun lopulla tuli SenioriKulkusten postijakeluun meili, jonka lähettäjänä oli VS Penniless. Lähettäjä mainosti Helsingin-matkaa, mutta ei tuollaista tuntematonta voi ottaa todesta tai ainakaan luottaa siihen. Jonkin ajan kuluttua selvisi, että nuo pennittömät ovat V ja S, eli Veikko ja Seppo, ja jo rupesi ilmoittautumisia tulemaan sisään.


Eilen eli lauantaina 6.10 bussillinen seniorikulkuslaisia, sukulaisia ja ystäviä pakkautui bussiin kaupungintalon kohdalla Aurakadulla.  Siis todella pakkautui. Kyyti oli tilattu 50 hengelle ja fiksu bussiyhtiö oli lähettänyt bussin, jossa kyllä oli 50 paikkaa, mutta yksi oli oppaan tuoli edessä ja yksi kuljettajan tuoli. Järjestäjät istuivat sitten vuorottain oppaan tuolilla ja vuorottain seisoivat tai istuivat jossain portailla.  Ystävällisiä ihmisiä, mutta vaikeaa on ymmärtää bussiyhtiön ajatuksia.  Kuljettaja kehtasi vielä sanoa, että sitä suurempaa 54 hengen bussia on hankalaa ajaa!!! Rahattomat Varsinais-Suomen lehmänostajat V ja S varmasti neuvottelevat asiaankuuluvan alennuksen laskuun.

Ensimmäinen kohde oli Tamminiemi, joka on museoitu Kekkosen aikaan.Amos Andersson lahjoitti talon valtiolle vuonna 1940 presidenttien virka-asunnoksi. Ryti ja Mannerheim asuivat siellä jonkin aikaa, Paasikiven aikana vain Paasikiven sukulaiset. Uusi presidentti Urho Kekkonen vaimoineen muutti taloon vuonna 1956. Siellä he asuivat elämänsä loppuun asti ja aika on nyt pysähtynyt talossa. Jopa talon baarissa pullot olivat Kekkosen ajalta. Presidentti Kekkonen kuoli vuonna 1986 ja Sylvi Kekkonen jo vuonna 1974.


Talon isäntäväki juhlavaatteissa flyygelin päällä

 

Seppo kuvaa edellä olevia kuvia. Talo on vuosina 2009-2012 peruskorjattu ja se avattiin taaas yleisölle maaliskuussa. Saimme asiantuntevasti opastetun kiertokäynnin.

Veikko Nikander ja Eino Risku melkein kruunupäinä. Huomatkaa siniset tossut jotka piti pukea, lattioita säästetään näin.


Bloggaaja päätti ottaa kuvan itsestään todistaakseen että täällä on oltu. Seppo otti kuvan bloggaajasta joka otti kuvan.


Bloggaaja asettui Kekkosen työpöydän taakse, mutta siitä ei tullut mitään suuren valtiomiehen oloa. Pöydän edessä seisovissa ei myöskään ollut havaittavissa mitään suuren ihailun merkkejä. "Saatanan tunarit" olisi kai Urkki sanonut.


Yläkerrassa olivat yksityiset tilat.  Ruokasalissa oli komea ikkuna, samassa kerroksessa ovat myös isännän ja emännän makuuhuoneet. Yleinen vaikutelma tuntui vieraiden keskuudessa olevan, että aika pientä ja vaatimatonta verrattuna uuteen Mäntyniemeen. Keittiökin oli väreiltään kuin 1970-luvun lähiökoti keltaisine melamiinikaappeineen.

Rantasaunasta ei ole kuvaa, mutta siellä on myös uima-allas. Sauna on vuokrattavissa. Tuskin Kulkusten saunailtaa sentään ihan lähiaikoina siellä järjestetä.  Illan vuokra on 8.000 euroa.


Kuljettajamme oli pysäköinyt bussimme tähän Tamminiementien varteen. Liikennemerkki ei taida koskea tilausajoja.


Ruokailun jälkeen Ravintola Perhossa ajoimme Helsingin Kaupunginteatteriin. Tässä teatterin edessä Veikko Nikander ja Seppo Haapakoski, jotka olivat junailleet koko homman. Useimmille hyvin tuttu Viulunsoittaja katolla odotti.  Tämä esitys oli upea, hienoa musiikkia, akrobaattisia tansseja, loistavat lavasteet.  Huumorin seassa onnnistuttiin myös hyvin koskettavissa kohtauksissa. Esko Roine maitomies Tevjenä teki hienon roolityön. Kaikille yllätyksenä hän jopa lauloi komeasti.

Kaikki olivat tyytyväisiä matkaan. Eikä vähiten taloudenhoitajamme, koska matka oli hinnoiteltu niin, että SenioriKulkusten kassaan tuli mukavasti tilavuokran maksua. Kiitos pennittömät, odotamme jatkoa ensi vuonna!


1 kommentti:

Ama kirjoitti...

Hienoja kuvia ja hyviä kuvatekstejä! Melkein kuin olisin itse käväissyt paikan päällä.

Saunatilat olivat kyllä hinnoissaan. 800 euroa olisin kyllä ymmärtänyt, mutta että 8000 euroa!!! Huh huh!