torstai 28. huhtikuuta 2011

Lauluisku Aschanin kahvilaan


Ennen joulua kiersi netissä pari Youtube-pätkää, joissa kuorot tekivät Yhdysvalloissa lauluiskuja tavarataloihin ja ravintoloihin. Sellainen on myös blogissamme tuotu esille.

Siitä syntyi ajatus, että teemme samoin. Nyt kun vappu on tulossa ja on häähumua ja siis juhlaa tiedossa päätimme iskeä.

Hansakeskuksen Aschanin kahvila, siinä rullaportaiden yläpäässä kun tulee sisään Kauppahallia vastapäätä todettiin hyväksi kohteeksi, kahvilalla on pöytiä myös tasanteella kahvilan ulkopuolella ja seinä on pelkkä aukko tasanteelle päin.

Tasan kello 12 se alkoi, muutama laulaja oli jo nauttimassa kahvia kun muut tulivat eri suunnista. Iriselina ja Kaarina tulivat paikalle, Arja yhtyi heihin ja laulettuaan hetken koko kuoro yhtyi lauluun, eri suunnista. Kuoroasetelmaan ei menty lainkaan. Suurin osa lauloi siellä tasanteella, pari ihan kahvilan sisäpuolellakin. Stereovaikutelmaa siis.

Gunnar lauloi kuten kuvasta näkyy pöydästä, ääntä tuli siis eri suunnista.

Lauloimme näin tulevan vapun kunniaksi moldovia-laisen Juomalaulun. Tuli taputuksia. Haapakosken Seppo oli haalari päällä mukamas tekemässä sähkötöitä kun aloitimme, hän paljasti sitten Kulkusten merkin haalarin alta, kertoi hieman hämmentyneille kahvilavieraille mitä porukkaa me olemme ja mainosti ensi tiistain laulajaisia. Ainakin yksi lippu myytiin.

Lauloimme vielä blogin kirjoittajan laulun Kohta sulaa lumi ja jää. Nyt sen uskaltaa jo laulaa, kohta kevät koittaa laulun sanoin on nyt ihan totta. Vihdoinkin pitkän talven jälkeen.

Kiitos kuorolaisille, tämä temppu onnistui hienosti ja hauskaa oli. Seuraava tapahtuma tiistaina.

5 kommenttia:

Harmaaparta kirjoitti...

Kaarina huomautti että Louise ja hän, ei Iriselina, tulivat paikalle ja siitä se pikku hiljaa lähti. Nyt se asia on korjattu ja kaikelle kansalle tiedoksi saatettu. Anteeksi erehdykseni.

Sirkku kirjoitti...

Mahtavaa!!! Näin viedään laulua turuille ja toreille. Joulun alla voisi ottaa uusiksi. Sääli vaan kun suomalaisissa ostoskeskuksissa ei ole kunnollisia food court -alueita. Saisi niin paljon suuremman huomion jos olisi monen ravintolan syöjät yhden ruokatorin alueella. Mutta hieno tempaus.

Harmaaparta kirjoitti...

Forumissa Hesassa on ollut alakerrassa monta ravintolaa, siellä on hieman sen tyyppinen, mutta yleistä se ei ole. Pitää tehdeä useampi isku!

Harmaaparta kirjoitti...

Viesti Arjalta, ei ollut onnistunut saamaan kommenttiaan näkyviin:

Kaikilla näytti olevan hauskaa, sekä kuorolaisilla, että kahvilaväellä. Tila oli akustisesti yllättävän toimiva, laulu raikui ja laulajat kuulivat toisiaan vaikka välimatkat olivat pitkiäkin. Tosin iskua oli treenattu suuressa salissa vieläpä käytäväkin mukana harjoitustilanteessa.
Kyllä on taitavaa porukkaa! Kivaa oli! Arja

Anonyymi kirjoitti...

Mainiota, että lauluyllätys onnistui! Tapahtuma todisti, että ihmiset Suomessakin ovat arkisten puuhiensa keskellä vastaanottavaisia laulumusiikille. Tältä pohjalta on hyvä toistekin jalkautua kansan keskelle.