keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Jälkijoulujuhla

Ennen joulua ei ehdi juhlia kun on niin paljon tilaisuuksia, joten  SenioriKulkuset ovat siirtyneet pitämään jälkijoulujuhlia. Vai oliko tänään vuoden 2015 ensimmäinen joulujuhla?  Mene ja tiedä.

Höyrylaiva Boren ravintola Kotkaan oli kokoontunut 30 laulajaa. Tila oli viihtyisä ja oli täynnä 1960-luvun Ruotsinlaivojen henkeä.  Puhutaan siis ajasta ennen autolauttoja. Ikkunasta näki Turun Linnan iltavalaistuksessa ja laivajunat ajelivat myös ohi. Kun sitten kahvijonossa katsoin toiseen suuntaan ikkunasta huomautin, että tuolla on Aurajoki ulkopuolella.  Seppälän Hannu siihen, että on se myös laivan alla. Ihmekös tuo sitten että hieman keinui.

Anja Vesa on täyttänyt pyöreitä vuosia ja tarjosi juhlan kunniaksi lasin kuohuvaa illan aluksi. Sinikka oli kaivanut esiin ja jakanut salaa Kulkusten joskus 1970- tai 1980-luvulla laulaman laulun Mennyt aika ihana eli Auld Lang Syne.  Sen on sovittanut Pekka Torhamo, joka silloin johti Kulkusia. Lauloimme sen Anjalle ja hänellä oli siitä henkilökohtaisia muistoja vuosien takaa.

Sopraanomme Anja kuunteli laulua.

Ruokailu noudatti perinteistä kiusaus-salaattilinjaa.  Maukkaita olivat. Santsaajia oli liikkeellä.

Kun kuoro käy laulamassa Ukko-kodin eli nykyisen Palvelutalo Wilenin Itsenäisyyspäivän juhlassa on lähellä olevan päiväkodin lapsiryhmä myös aina esiintymässä. Nyt Seppo Haapakoski kertoi opettajan olevan estynyt ja hän joutuu nyt ohjaamaan ryhmää saamansa kirjallisen ohjeen mukaisesti. Sieltä pelmahti sitten paikalle kaksi tyttöä ja kaksi poikaa, somasti kukiksi ja perhosiksi pukeutuneina. Sepon ohjeista huolimatta he onnistuivat saamaan tanssinsa onnellisesti vietyä läpi.

 

Harmitti muuten Suomisen ja Seppälän pariskuntien puolesta kun he sattuivat juuri silloin olemaan poissa salista kun lapset tulivat esiintymään.

Kulkusten puheenjohtaja Harri ja sihteeri Sirkku olivat jakamassa merkkejä, paikalla oli kaksi jotka eivät vielä olleet saaneet vuodenvaihteen kuoromerkkejä.

Tenorimme Timo Uusikylä sai yksivuotismerkin.
Tässä Sirkku kiinnittää sopraano Riitta Borille viisivuotismerkin.

Joulupukki tuli lomalta auttamaan SenioriKulkusten puheenjohtaja Sinikkaa, joka kiitti ja lahjoi vuoden aikana ansiokkaasti eri tehtävissä toimineita. Heitä oli pitkä lista alkaen kuoronjohtaja Arjasta ja varalaulunjohtaja Marjatasta, kuorolaiset ovat niin tarmokkaita ja aktiivisia, että kiitettäviä ja muistettavia riitti.  On myös syytä mainita, että lopuksi kuorolaiset kiittivät omalla lahjallaan Sinikkaa.

Joulupukki tuli lomalta Sinikan avuksi.

Illan aikana pöytäkunnat ratkoivat visaista tehtävää. Piti tunnistaa anagrammina annetut suomalaiset iskelmälaulajat.  Kaikki eivät tainneet tunnistaa kaikkia. Arvonnassa voittajaksi selvisi pöytäkunta Päiväkodin kakarat. Jotain tuttua siinä ryhmässä oli.

Tietysti runsaaseen kolmeen tuntiin mahtui myös paljon laulua ja Haapakosken Sepon perinteinen joulutarina. Yhdestä esiintymisestä sovittiin myös illan aikana. Huvitoimikunta ja emäntä olivat onnistuneet sekä paikan valinnassa että ohjelman laadinnassa. He olivat jopa tilanneet pari-kolme astetta pakkasta, joka myös omalta osaltaan sopi tunnelmaan. Vuoden päästä taas!

Ei kommentteja: