sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Jalkapalloa


Espanja oli ylivoimainen Italiaa vastaan juuri päättyneessä jalkapallon EM 2012 loppuottelussa. Katselin kotona yksin ja nuokuin välillä sohvalla, ei oikein kiinnostanut kun suosikki Saksa oli ulkona kisoista. Onneksi nähtiin sentään paljon maaleja. Etukäteen oli pelättävissä että pelistä tulee 0-0 ja voittaja ratkaistaan rankkareilla. Nämä etelän maat ovat ilmeisesti parempia pelaamaan jalkapalloa kuin hoitamaan raha-asioitaan.

Miten tämä liittyy kuorolauluun? Ensinnäkin jostain kumman syystä lehdistön mukaan kun joukkueet häviävät ja ovat ulkona kisoista, niin ne siirtyvät laulukuoroon. Paljon tenoreita ja bassoja tarjolla. 

Oikea syy kirjoittamiseen on kyllä se, että tulee mieleen kuinka kaksi EM-loppuottelua on katsottu kulkuslaulajien seurassa. Vuonna 2000 Ranska voitti Italian niin sanotulla Kultaisella maalilla jatkoajalla. Sitä katsoin Budapestissä hotellimme alakerran televisiohuoneessa. Kari Turunen, Tero Vanamo, Juha Laakso ja Ari Matikainen olivat ainakin seurana. Muistan myös, että oli todella lämmin sää.

Vuonna 2008 katsoimme isolla porukalla loppuottelua hotellimme isosta televisiosta Italiassa Montecatini Termessä. Espanja voitti Saksan 1-0 Fernando Torresin maalilla, Tero oli kovasti innoissaan. Minä sain hieman lohtua Saksan tappioon hotellin jääkaapin edullisista ja isoista olutpulloista. Silloin oli myös lämmin sää, mutta hotellihuoneissa oli onneksi ilmastointi toisin kuin Budapestissä.

Nyt herää luonnollisesti kaksi kysymystä: 

1. Miksi Kulkuset eivät olleet kuoromatkalla vuonna 2004 kun Kreikka voitti loppuottelussa Portugalin 1-0? Tänä vuonna matka oli tehty kolme viikkoa aikaisemmin Kuopioon.

2. Minne Kulkuset tekevät kuoromatkan vuonna 2016? 

Ajatelkaa vanhat kuoroystävät, että Unkarin-matkasta vuonna 2000 on jo uskomattomat 12 vuotta. Olimme silloin kaikki vielä nuoria ja nättejä. Paitsi minä joka en ollut silloinkaan  enää kovin nuori. Nätti tietysti kylläkin.

Ei kommentteja: