keskiviikko 4. elokuuta 2010

Vihmalinnun nuotti

Alkukesästä kirjoitin blogiin Tom of Finlandin Vihmalinnusta. Helsinkiläinen gay-kuoro Out 'n loud oli esittänyt sen ja tiedustelin heiltä sähköpostitse nuottia. Vastausta ei tullut.

Lindblomin Harri oli sattumalta kuoronjohtajakurssilla Joutsenossa tavannut Jani Järvisen mainitusta kuorosta ja hän hankki meille nuotin. Aikaisemmin blogissa mainitusta savikiekosta oli laulu työstetty mp3-muotoon ja Mikko Löfroos ja Tapani Länsiö olivat sen pohjalta sitten tehneet mieskuorosovituksen. Loistavaa!

2 kommenttia:

Asta kirjoitti...

Kiitos linkistä, viittasinkin tähän myös Tom of Finland-retrospektiivinäyttelyn "blogissa" http://www.facebook.com/tom2011

Tästä levyaarteesta löytyy myös maininta Tom of Finland Ennennäkemätöntä-kirjasta ( toim. Berndt Arell ja Kati Mustola)
"Joitakin Toukon sävellyksiä on säilynyt, yksi niistä on omakustannelevyllä, jolle on taltioitu neljä laulua Edvin Laaksosen johtaman sekakuoro Kulkusten konsertista vuodelta 1949. Yksi lauluista on Toukon säveltämä kappale Vihmalintu. Kaija Laaksonen muistaa hyvin konsertin Turun Akatemian juhlasalissa, vahtimestari tuli tuomaan säveltäjälle kukkia, ja yleisö taputti innokkaasti."

Harmaaparta kirjoitti...

Mielenkiintoista tietoa,kiitos Asta. Sähköisen median kuten facebookin, blogien jne voima on suuri, tieto leviää.