sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Matka tulossa

Seniorit valmistelevat Berliinin matkaa. Siellä tavataan suomalaisen seurakunnan ja Suomi-Keskuksen jäseniä sekä pidetään konsertti 26.4.09 Passions-kirkossa (kuvassa). Laulut ovat jokseenkin samat kuin Akatemiatalossa ja Tumban kirkossa vuosi sitten. Konsertista on jo tiedotettu Rengas-lehdessä ja netissä.
Berliinissä toimivasta kamarikuoro Sinikaaresta toivotaan laulajia konsertin yhteiseen osaan. Yhteiset laulut ovat Kesäpäivä Kangasalla ja Suomalainen rukous, kuinkas muuten.
Passions-kirkko on Berliinin suosituimpia konserttikirkkoja. Yleisöä ja opastusta saadaan Riitta-alton saksalaistuneen ystävän kautta.
Kun musiikkikaupungissa ollaan, pitää toki kokea muutakin kuin oma konsertti. Sen vuoksi osa senioreita menee lauantai-iltana La Traviata-esitykseen Komische Oper Berlinin esitykseen (liput on jo tilattu netistä). Osa suuntaa Staatsoper Berlin Lange Nacht der Oper-iltaan ja/tai tarkistelee Berliinin ilta(yö?)elämää. Majoittuminen Kreuzbergin Hotel Transitiin on hankittu säästöbudjetilla, mutta hyvin aiotaan syödä.

1 kommentti:

Harmaaparta kirjoitti...

Matkalle lähdetään, matkailuhan avartaa. Tosin reissussa joskus rähjääntyy, mutta ei tämän porukan kanssa.

Berliinissä on niin paljon tekemistä ja näkemistä, että lyhyellä pe-ma matkalla ei oikein tiedä mistä aloittaisi. Saavuttaessa tosin ajetaan kiertoajelun kautta hotelliin, joten siinä saadaan jonkinlainen yleiskuva.

Paikallisen kuoron kanssa yhteistyö on mukavaa, siitäkin syystä että kuorolaiset voivat saada muutaman surevan omaisen yleisöksi. Akustiikan pitäisi olla kirkossa hyvä, siellä on paljon konsertteja ja monipuolisesti. Kansanmusiikkia, jazzia, rokkia, klassista. Ja nyt siis kuoromusiikkia.

Harjoitellaan ja valmistellaan matkaa. Matka on nyt maksettu, niitä mezzon tarkoittamia ruokarahoja voi vielä säästää.