torstai 13. tammikuuta 2011

Avajaisten ensimmäinen harjoitus

Kulttuuripääkaupunkivuoden avajaiset lähestyvät. Suurkuoron ensimmäinen ja viimeinen harjoitus oli eilen. Laulajia 350, kulkuslaulajia, mukaan lukien seniorit, taisi olla noin 30. Jokainen oli kotona harjoitellut enemmän tai vähemmän tunnollisesti, mutta kun laulun sovittanut Timo Lehtovaara oli meitä tunnin harjoittanut, nin laulu soi komeasti telakkahallissa.

Sen jälkeen siirryttiin ulos ja saimme nähdä, että tulemme seisomaan aivan tapahtumien ytimessä nosturin alla jokirannassa. Mahtavat näkymät. Akrobatiaa ja valoja ja pyrotekniikkaa! Lopuksi kävelemme ylös "petiä" ja laulamme. CCA:n nauhoitus tulee ämyreistä, laulamme livenä sen päälle. Kun ei ole mikrofoneja, niin tuskin se laulu kauaksi kuuluu. Toivotaan kuitenkin television ymmärtävän ottaa meistä hienoja kuvia MTV3:n suoraan lähetykseen. Kuljemme telakan haalareissa, eilen otettiin myös mittaa. Lämpimien vaatteiden pitää mahtua alle.

Jo eilen oli hieno tunnelma. Kyllä se tästä vielä paranee kun perjantaina on kenraali ja lauantaina esitys. Nyt harjoitellaan sanoja. Kuoro laulaa ulkoa ulkona.

Kamera ei ollut eilen mukana, ei siis ole kuvaa blogia elävöittämässä. Kameran käyttö on kiellettyä, mutta ammattikuvaajat kuvaavat esityksen ja kuvia voi sitten ladata netistä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvä saavutus, että niin iso joukko kuorolaulajia osallistui hankkeeseen, vaikka valmistautumiseen varatussa aikataulussa ei ollut kehumista. Tällä seudulla löytyy huomattavasti potentiaalia isoon kuorohankkeeseen - ei puutu muuta kuin primus motor. - Ja ehkä vähän rahaa..