maanantai 26. tammikuuta 2009

Onnellinen päivä


Löysin tietoja Kilipukista Kulkusten historiikista! Nyt saan vastauksia kysymykseen: "Mikä se Kilipukki on?" Kilipukki oli Kulkusten joululehti, joka ilmestyi v. 1933 alkaen hieman vaihtelevasti.
Kilipukin kansien väliin koottiin viihdeluonteista tapahtumatietoa, lyhyitä muisteluita menneen vuoden tapahtumista, runoja, laulujen sanoja tai pakinatyyppisiä tarinoita. Kaskuja ja anekdoottejakaan ei unohdettu.
Lehden nimi perustui Eesti-muistoihin: kuoro esitti Tallinnan laulujuhlilla v. 1928 Kilipukki-nimisen hauskan laulun ja eestiläiset ristivät kulkuslaiset "kilipukkikesed" nimisiksi. Oikea kilin turkki saatiin lehden kannen somisteeksi sodan jälkeen Liedon Vanhalinnan Esteriltä ja Maunolta.
Joululehteä luettiin Kulkusten joulujuhlissa, sillä: "Sen sisältö on parhaimmillaan kuorolaisia yhdistävää, rakentavaa ja ylentävääkin"
Tällä vuosituhannella Kilipukki ei ole ilmestynyt. Elän siinä toivossa, että tähän blogiin alkaa ilnestyä Kilipukkityyppistä kirjoittelua!

2 kommenttia:

Harmaaparta kirjoitti...

Historiikissa löytyy paljon kiinnostavaa. Niitä on vielä varastossa, varmaan myydään edullisesti. Minä maksoin kirjasta 50 markkaa kun tulin kuoroon vuonna 1990.

Kirja päättyy syksyyn 1987. Tämän jälkeen olen kirjoittanut juhlavuoden käsiohjelmaan historiikkia vuonna 1993 ja vuonna 1998 ja nyt viimeksi siis syksyllä 2008. Ehkä ne kaikki yhdistetään kun Kulkuset täyttää 100 vuotta vuonna 2018. Tammikuun 4. päivänä. Toivottavasti seniorienkin laulu silloin vielä kalskahtaa komeasti. Joulujuhlassa juteltiin että nykyisiä laulajia on sen juhlakonsertin jälkeen muutama tulossa senioreihin. Ikä täyttyy sopivasti. Siis 2019 alussa tulee vahvistuksia. Toivottavasti saamme kuitenkin muutaman uuden laulajan myös sitä ennen.

Kohonen ku Sohos tienas on jo käsitelty kommenteissa aikaisemmin täällä blogissa, joulujuhlan jälkeen. Viittaan niihin, käykää katsomassa.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa Mezzo taas kerran hätäinen. Löytyi tietokoneen uumenista Sepon mainiosti esittämän Malaguenian sanat ja pitihän ne heti laittaa blogiin, enhän muuten olisi minä. Riittää kun asia on käsitelty joulujuhlan yhteydessä, siis julma kohtalo Koposelle: roskiin. Muisti pätkii, voi voi