torstai 30. joulukuuta 2010

Seniorien joulukonsertti

Nordea seniorit järjestivät taas joulu-konsertin Mikaelin-kirkossa. Seniori-kulkuset on laulanut jo kaksi kertaa tässä konsertissa, eikä kaksi kolmannetta. Tänä vuonna konsertti sattui Lucian-päivälle ja niinpä konsertin aloitti Ari Hynysen johtaman Tähdet kertovat-tyttökuoron Lucia-kulkue. Vaikuttava aloitus konsertille!


Ja sitten triviaalitietoa historian aikakirjoihin. Kuoroa säesti harpulla Iina Kivimäki ja nuotteja käänsi Kulkusten äänenmuodostaja Maarit Lindblom, jonka Viivi-tytär laulaa kuorossa.


Seniorikulkuset lauloi kahdessa osassa, ensin Tiina Syksyn pianosäestyksellä ja loppupuolella a cappella-lauluja. Lauluosoiden välissä oli pankin tervehdys, papin puhe ja yhteislauluja, joita säesti kanttori Heikki Seppänen.

Kuoron ohjel-mistossa oli tuttuja suomen-kielisiä joulu-lauluja. Tällainen toivomus on järjestäjän taholta esitetty.

Yleisöä oli alttarin edestä laskien ilmeisesti runsaasti yli 200 ja se tietysti nosti tunnelmaa ja ehkä toi hieman jännitystä myös. Tämä oli Päiviö Kankaan yli 60 vuotta kestäneen kuoronjohtajauran viimeinen julkinen konsertti, ja se toi varmaan myös hieman lisäjännitystä.

Yleisö oli ollut ihan tyytyväistä vaikka kuorolaisia harmitti, että yhden laulun alku meni pieleen ja laulu piti katkaista ja aloittaa uudestaan. Ei kuulemma kuitenkaan häirinnyt tunnelmaa, kun konsertti muuten meni hyvin. Oli upeaa laulaa kirkossa.

(Kuvat Kari Klossner)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joulukonsertti Mikaelinkirkossa oli jälleen hieno kokemus ja Harmaaparta on sen taidolla kirjannut.

Nordea Senioreilla ei ole vahvaa osaamista konsertin järjestäjänä, mutta kyllä homma silti sujui. Tosin tarvittiin kuoronjohtajalta ja sihteeriltä huomattavaa ennakkopanostusta, mikä pitää ottaa huomioon, jos yhteistyö jatkuu. Hiukan jäi harmittamaan, että pankki ei huomioinut kukkakiitoksin Ari Hynystä ja Tähdet kertovat-tyttökuoroa.

Seniorikuoron äänen avaus jäi niukaksi, mikä varmaan tuntui sopraanojen äänissä. Liian kova kiire ja liian vähän aikaa. Joulun alus on niin vauhdikasta kaikkineen, että aika tuntuu loppuvan paikassa kuin paikassa kesken.

Vuoden päästä taas hiukan viisaampana, eikö?

Harmaaparta kirjoitti...

Kivaahan se olisi jos yhteistyö jatkuisi. Kiirettä oli osittain siitä syystä, että oli kaksi kuoro, joiden toiveet ja aikataulut piti sovittaa yhteen.

Oliko sitten kuorojen vai Nordean aktiivisuuden ansiota, mutta väkeä oli mukavasti. Kaksi kuoroa tuo enemmän tuttuja ja sukulaisia paikalle kuin vain yksi kuoro.

Pankin suuri moka oli kyllä se ettei Hynysen Ari saanut kukkia!