keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Kuorohenkeä ja huvitusta

Hyvän toveruuden syntyminen kuorolaisten kesken ei suinkaan ole itsestäänselvyys. Sekakuoro Kulkuset on toiminut Turussa 90 vuotta ja se kertoo jotakin tästä korporaatiosta. Harjoitustahti on ollut tiukka eikä keskinäiseen tutustumiseen ja jutusteluun ole aina ollut riittämiin aikaa. Kulkuset on kuitenkin hoksannut jo ajat sitten, että ryhmää pidetään koossa paitsi musiikin vetovoimaisuuden varassa myös panostuksella yhteisiin hankkeisiin kuten kuoromatkoihin, karonkkoihin ja illanviettoihin. Kulkusilla on ollut oikein huvitoimikunta, joka on tehnyt ohjelmaa erilaisiin tilaisuuksiin. Ensi vuonna huvitusta varten nimettiin vain yksi vastuuhenkilö, joka kokoaa ryhmän tilanteen mukaan. Siis ei ne huvitukset vallan lopu, mutta jokin muutos on tulollaan. Luulenpa, että ikä alkaa joitakin painaa.....

6 kommenttia:

Lumi kirjoitti...

Lumi on laulanut Kulkusissa yli 30 vuotta ja yhtä monta vuotta nauttinut riemukkaan 'älykkäänälyttömänhauskoista' illanvietoista - KIITOS! Näin Itsenäisyyspäivän alla tulee mieleeni esimerkiksi aikoinaan ollut aivan upea Itsenäisyyspäivän juhlamenu: Hk:n sinistä(lenkki), Fazerin sininen suklaa jne. Kyllä oli sinisen juhlavaa ja maistui! Kulkuset osaavat laulaa sekä tehdä ja nauttia riemullisesta yhdessäolosta.

Anonyymi kirjoitti...

Melko uudesta kulkuslaisuudestani johtuen olen nähnyt vain muutaman illanvieton. Huippu on ollut naisten Tiernapojat-versio Cafe Gadoliniassa. Naurulihakset tulivat kipeiksi! Keitä siinä lauloikaan? Sirkku ainakin hopealameehiuksissaan.

Sirkku kirjoitti...

Voi, se olikin aika hieno rienatytöt. Siinä lauloi, ainakin: Sirkku hopealameessaan Manta ihanissa vaaleissa leteissään, Mari papiljoteissa ja tupakka suupielessä, Tuula Maarit naama mustana, Katariina, Riikka ja kun esiinnyimme tuplakvartettina, niin pitäisi olla vielä kaksi, mutta emmentalian takia, joudun varmaan turvautumaan kotikoneella oleviin valokuviin, joista Tero lähetti juuri yhden, ja siinä näkyi vielä Vauran Lea ja jonkun käsivarsi

Sirkku kirjoitti...

niin ja sitten vielä näköjään Helen ja olisiko se käsivarsi Annen. kun oli pakko etsiä lisää kuvia, jotta asia ei jäisi vaivaamaan koko viikonlopuksi

Anonyymi kirjoitti...

Entä prof. Pikkaran esitelmä sitten. Aihetta en muista, sillä esitys jätti varjoonsa kaikki maailman aiheet. Mikä koomikko! Toivottavasti hän vielä pitää esitelmiä Kulkusille.

Harmaaparta kirjoitti...

Mies joka on ollut keksimässä näitä huvituksia sanoisi tähän, että ei ikä paina, mutta ideat vähenevät, siksi uusien luutien lakaiseminen on tälläkin saralla tervetullutta.

Paljon on ollut hienoa, se Lumin mainitsema itsenäisyysjuhla illanviettona Paimiossa on kyllä ehkä huippu. Seinillä oli presidenttien kuvia. Paikalla oli Tarja ja valiokuntaneuvos ja monta hienoa vierasta. Hienoissa vaatteissa ja kunniamerkkien kera. Tanssittiin vanhoja tansseja, aloitettiin poloneesilla. Esitettiin Tuntematonta sotilasta, syötiin niitä kekseliäitä ruokia ja tehtiin paljon muuta. Väkeä oli paljon, kukaan ei lähtenyt nukkumaan ja lopuksi (kello 01 tai 02) laulettiin vielä Finlandiat ja Suomen laulut ja muut isänmaalliset.

Mutta kyllä Rienatytötkin muistetaan. Ja monta, monta muuta hienoa esitystä! Esimerkiksi Värssyt laulavat kuvassa asianmukaisesti pukeutuneina varmaana Abbaa. Kuorolaulu on paitsi taiteellisuuden tavoittelua ja musiikista nauttimista myös sosiaalista toimintaa.